Potpisan ugovor za izgradnju dječjeg igrališta u Mirkovcima; projekt vrijedan 395.000 kuna, sredstva 90% iz EU fondova

Nešto manje od 400 tisuća kuna, preciznije 395.000 kuna, vrijedan je projekt izgradnje dječjeg igrališta u Mirkovcima. U 90-postotnom iznosu financiran je europskim sredstvima iz Programa ruralnog razvoja (Mjera 7.4.).

– Rok za izvedbu radova je 45 dana, a projekt mora biti zgotovljen u listopadu ove godine – informirala je Danijela Slipčević, direktorica Razvojne agencije VIA prigodom današnjeg potpisivanja ugovora s izvođačem radova, vinkovačkom tvrtkom Bodat, upriličenog u Maloj vijećnici Grada Vinkovaca.

– Drago mi je što je na natječaju pobijedila tvrtka iz našega kraja i da će, kako to uvijek volim istaknuti, novac koji povlačimo iz europskih fondova biti usmjeren na razvoj našega gospodarstva. Uvijek je bitno da se svaki taj euro multiplicira u našem kraju, jer tako raste vinkovačko gospodarstvo. Važno je naglasiti i dobar angažman našeg Upravnog odjela gospodarstva i Razvojne agencije VIA koji će u konačnici rezultirati još jednim lijepim igralištem. U ovom, kao i prošlom, mandatu u fokusu će nam biti djeca – naglasio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Tomo Bobek, direktor tvrtke Bodat, bio je koncizan:

– Uvjeren sam da ćemo opravdati povjerenje i odraditi posao na obostrano zadovoljstvo.

Ugovor je potpisan, tinta se osušila, neka radovi započnu!