Potpisan ugovor za novi projekt Drvnog klastera Slavonski hrast vrijedan preko 1,7 milijuna kuna

Josip Faletar, predsjednik Drvnog klastera Slavonski hrast – koji okuplja drvoprerađivače, lokalnu zajednicu, obrazovne institucije i sve zainteresirane za upotrebu hrasta, jasena i drugih vrsta drva – potpisao je u Zagrebu Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Jačanje kapaciteta Drvnog klastera SLAVONSKI HRAST za popularizaciju STEM-a (WOOD4STEM). 

Vrijednost projekta je 1.716.735,46 HRK, a 100% će se financirati iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Nositelj projekta je Drvni klaster Slavonski hrast, a partneri na projektu su Šumarski fakultet Sveučilišta iz Zagreba i Drvodjelsko-tehnička škola Vinkovci.

Projekt Wood4STEM usmjeren je na popularizaciju biotehničkih znanosti kroz uključivo i ciljano podizanje svijesti o važnosti šumarstva i drvne tehnologije kao područja STEM-a. Projektom će se kroz 24 mjeseca provesti 50 interaktivnih i kreativnih radionica i igraonica s djecom u vrtićima, osnovnim i srednjim školama te u općinama i gradovima u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Centar kompetencija d.o.o. izradio je projektni prijedlog.

FOTO: db