Potraga za jajima i uskrsna predstava oduševila male Vinkovčan(k)e!

„Uskrs u Vinkovcima” manifestacija je čiju je organizaciju potpisala Turistička zajednica grada Vinkovaca, a u okviru koje je danas održana Potraga za jajima, događaj namijenjen najmlađima koji su se dobro zabavili, a pritom i zaslužili prigodne darove.

Pravila igre bila su vrlo jednostavna; sudionici su slijedom uputa tražili uskrsno blago, odnosno točno 100 jaja skrivenih na raznim lokacijama u središtu grada, na potezu od Gradskog kazališta preko igrališta uz Dom izviđača i središnjeg gradskog parka do muzejskog lapidarija.

– Svako skriveno jaje je numerirano i njegova pronalazača u našem turističkom uredu očekuju prigodni darovi – izvijestila je Martina Matković, direktorica Turističke zajednice grada Vinkovaca.

Događaju, koji je trajao 45 minuta, nazočio je i gradonačelnik Ivan Bosančić. Štoviše, sudjelovao je i u potrazi nakon koje je za najmlađe Vinkovčane u suradnji s Kazališnom družinom „Ivana Brlić Mažuranić” iz Slavonskog Broda upriličena predstava Ružno pače. Bilo je to baš razigrano i lepršavo subotnje prijepodne, za dugo pamćenje!

– Predivna je ovo slika. Bila je ovo prigoda da naši mališani kroz igru ponešto i nauče u svom gradu, ali i sklope poneko novo prijateljstvo. I ja sam uživao – rekao je Bosančić.