Potvrđena sredstva za novu tržnicu, izgradnju Zone, bazena, Trga Vinkovačkih jeseni…

Današnjom dodjelom Sporazuma o korištenju bespovratnih sredstava tehničke pomoći Integriranog teritorijalnog programa 2021. – 2027., Vinkovci su i službeno osigurali 22 milijuna eura za provedbu najavljenih ključnih projekata koja će unaprijediti gospodarstvo, život, ali i arhitektonsku vizuru grada.

Za realizaciju velikih projekta, u Vinkovcima te okolnim općinama na raspolaganju imamo 22 milijuna eura. Ulaganja u zonu Zalužje, rekonstrukcija otvorenog dijela Gradske tržnice i Trga Vinkovačkih jeseni te izgradnja vanjskih bazena i Sportskog centra Papuk, samo su neki od projekata koje ćemo realizirati zahvaljujući sredstvima iz ITU mehanizma, a što je danas i potvrdio ministar regionalnog razvoja Šime Erlić.

– Hvala ministru i Vladi RH na ulaganjima kojima podižemo kvalitetu života u Urbanom području Vinkovci koje obuhvaća 36% površine i 44% stanovnika naše županije, a koja su ključna i za cjelokupan razvoj svih hrvatskih regija. Dovoljno je reći kako će zahvaljujući sredstvima iz ITU mehanizma u našoj zemlji biti provedeno preko 200 projekata vrijednih 680 milijuna eura, izjavio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić tijekom panel rasprave u Županji.