POVRATAK U LENIJE Vinkovačka košarka ponovno na mjestu sreće

Primaknuo se i taj dan; nakon dugih osam godina seniorska košarka vraća se u vinkovačku Sportsku dvoranu Lenije, izgrađenu prije točno tri desetljeća, tada kao Košarkaški dom Lenije. Na njezinom službenom otvaranju utakmicu su, uzgred, odigrali domaći Dinamo (nešto kasnije preimenovan u Telecomp) i zagrebački Zrinjevac predvođen bivšim reprezentativcima Zdravkom Radulovićem i Franjom Arapovićem.
Dvorana je, međutim, izgrađena prilično aljkavo i fušerski, pa čak i diletantski. Ovalne staklene površine koje su povezivale krov s vanjskim zidovima, primjerice, napravljene su bez amortizera, pa je uslijed slijeganja dvorane došlo do njihova razvlačenja te u konačnici lomljenja. I, posljedično, prokišnjavanja! KD Lenije je tako ubrzo postalo neuvjetan do te mjere da je prije izvjesnog vremena zatvoren za uporabu jer nije zadovoljavao ni minimalne suvremene standarde toplinske zaštite objekta. No, napokon je i obnovljena, pa će se u njoj – kako smo naglasili u prvoj rečenici – igrati seniorska košarka. 
Doduše, ne na onoj razini kakva se igrala u drugoj polovici 90-ih kada je Telecomp bio značajan faktor HR-košarke, sudionik čak i Kupa Radivoja Koraća, eminentnog europskog natjecanja u kojem je vinkovački klub u sezoni 1996/97. stigao čak do osmine finala!  
Ove subote košarkaši Vinkovaca, članovi A-2 lige Istok, u vinkovačkom će hramu košarke odigrati utakmicu 3. prvenstvenog kola u kojem će se pod obručima nadmetati protiv Borova. Subotnji susjedski derbi počinje u 17 sati. Iz KK Vinkovci pozivaju sve ljubitelje košarke da dođu i s tribina Lenije podrže vinkovačke haklere u pohodu na prvu ovosezonsku pobjedu.