POŽAR U OSIJEKU Za sada nema opasnosti za stanovništvo Vukovarsko-srijemske županije!

Ilustracija

Županijski centar 112 Osijek zaprimio je noćas, 4. listopada, u 00.40 sati dojavu o požaru na deponiju plastike u Brijestu kod Osijeka. Deset sati nakon izbijanja, vatrogasne postrojbe i dalje se bore s obuzdavanjem požara zbog kojeg je za šire područje grada Osijeka poslana je poruka Sustava za rano upozoravanje i upravljanje krizama – SRUUK, kojom se mole građani da zatvore prozore i ne izlaze van bez nužne potrebe zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova nastalih uslijed požara plastike u Brijestu.

Prema neslužbenim informacijama, gusta dimna masa kreće se u smjeru zapada i šireg đakovačkog područja, a jedina potencijalna opasnost, ukoliko se promijeni smjer vjetra, na našem području postoji za općine Stari Mikanovci, Vođince i Ivankovo.

U slučaju nepovoljne promjene smjera vjetara prema istoku načelnici navedenih općina su, kako doznajemo, preventivno dobili naputak za slanje poruka Sustava za rano upozoravanje i upravljanje krizama – SRUUK, gdje bi potencijalno ugroženo stanovništvo putem SMS poruka dobilo sve pravodobne upute ponašanja u takvoj situaciji.