(P)OZDRAVI ŽIVOT Dr. Begović: Ako smo spasili samo jedan život, to je kao da smo spasili cijelo čovječanstvo!

dr. Mario Begović, predsjednik Lige protiv raka Vukovar

Projekt (P)ozdravi život, čiji je nositelj bio Grad Vukovar, a partner na projektu Udruga Liga protiv raka Vukovar priveden je svome kraju te je tom prigodom u vukovarskom Gradskom muzeju održana završna konferencija.

Cilj projekta bio je povećanje svijesti o važnosti preveniranja i ranog otkrivanja čestih malignih oboljenja kod muškaraca i žena te povećanje znanja o odgovornom zdravstvenom ponašanju.

– Održane su četiri radionice kroz koje se nastojalo utjecati na svijest građana o važnosti prevencije malignih oboljenja, samopregleda te pravovremenog posjeta liječniku, a kruna projekta bio je trodnevni Festival zdravlja – izvijestio je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš kazavši i kako je projekt kroz svoje aktivnosti urodio plodom.

Ukupna vrijednost projekta je 46.315,80 eura (348.966,38 kuna), od čega je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala 85% vrijednosti projekta, dok je preostalih 15% sufinancirano sredstvima državnog proračuna.

– Značaj ovog projekta zapravo je neprocjenjiv. I to stoga što ljudski život nema cijenu. Parafrazirat ću jednu poznatu sintagmu; ako smo ovim našim aktivnostima spasili samo jedan ljudski život, to je kao da smo spasili cijelo čovječanstvo. Ima li bolje motivacije za nastavak takvih aktivnosti, neovisno o tome jesu li uokvireni u kakav projekt? Smatram da nema. Nastavimo, dakle, i dalje činiti maksimalne napore u osvještavanju važnosti prevencije i umjesto zaključka ponovit ću ono što uvijek ponavljam u ovakvim prigodama; prevencija, prevencija, prevencija… To je ključna riječ u borbi protiv malignih bolesti – naglasio je dr. Mario Begović, predsjednik Lige protiv raka Vukovar.