Praktički bezbolan poraz VK-rukometaša; Spačva – Poreč 30:32 (15:18)

Cijelu utakmicu Spačva je lovila Porečane, u utakmici 12. kola A skupine Paket24 Premijer lige. Napokon ih je i ulovila tri i pol minute prije kraja kada je na semaforu bljeskalo 28:28. No, kad je najviše trebalo, Mečićevi dečki nisu imali snage i umijeća za dodatni napor kojim bi okrenuli semafor i pobijedili. Dvije-tri tehničke pogrečke u napadu koštale su ih bodova koji u konačnici vjerojatno i neće biti presudni, jer su Porečani vinkovačkim trijumfom uhvatili 3. poziciju koja (ih) vodi u Ligu za prvaka. Zašto je to važno za Spačvu osuđenu na Ligu za ostanak? Zato što se bodovi protiv aktera iz Lige za prvaka ne prenose u borbu za goli premijerligaški život. Dakle, praktički bezbolan poraz.

Već u srijedu (početak u 19 sati) pred Spačvom je novi izazov; polufinalna utakmica Kupa regije Istok u kojoj je vinkovačkom sastavu protivnik drugoligaš LiPa iz Pakraca. U drugom polufinalu Valpovka je domaćin Osijeku. Pobjednici spomenutih dvoboja ulaze među 16 najboljih u ovosezonskom izdanju Kupa Hrvatske. Spačva je protiv LiPe izraziti favorit. Baš kao što će biti izraziti autsajder sljedeće subote kada joj u goste stiže PPD Zagre, u posljednjoj ovogodišnjoj utakmici.

SPAČVA                          30 (15)

POREČ                           32 (18)

VINKOVCISD OŠ Bartola Kašića. Gledatelja 150. Suci: Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek (oba Osijek).

SPAČVA: Ćirović (5), Pašagić (2), Rimac; Maroš 2, B. Mažurana 2, Nađ, Čičak 2, Božičević 9 (1), Vignjević 8, Lasić, F. Mažurana, Šebalj, B. Peštić, Kuže 6, Bolanča 1, N. Peštić. Trener: Josip Mečić.

POREČ: Krbavčić (4), Vladić (8); Muranović, Thoss 3, Krajcar, Vučić 1, Petrov, Boka, Malinarich 1, Rađaković 7 (3), Radunović, Moslavac 1, Ikanović 5, Vinković, Bošnjak 7, Ljubić. Trener: Ilija Lovrinović.

SEDMERCI: Spačva 2 (1), Poreč 3 (3).

ISKLJUČENJA: Spačva 2 (B. Mažurana 2), Poreč 12 minuta (Vučić 2+2+2, Moslavac 2, Krajcar 2, Vučić 2).

IGRAČ UTAKMICE: Tomislav Bošnjak.