Predavanje za članove Udruge TRN o pravima iz područja sustava socijalne skrbi

Na inicijativu Udruge osoba s cerebralnom paralizom i njihovih obitelji TRN – Tvoje ruke i noge u velikoj vinkovačkoj gradskoj vijećnici održano je večeras predavanje za članove udruge o upoznavanju s pravima iz područja sustava socijalne skrbi.

Centar za pružanje usluga u Vukovarsko-srijemskoj županiji bavit će se kroz djelatnost socijalne skrbi bez smještaja za starije i osobe s invaliditetom uslugama psihosocijalne podrške, prijevoza osoba s invaliditetom, kao i pokretanje inicijativa, provođenja i praćenja projekata iz područja pružanja socijalnih usluga osobama s invaliditetom.

– Udruga TRN od svog osnutka nastoji pružiti svojim članovima što više potrebnih informacija te nam je ovaj početak suradnje s Centrom za pružanje usluga još jedna buduća pomoć i podrška – rekla je Renata Musil Vorgić, predsjednica Udruge TRN.

Članovima Udruge TRN na sva postavljena pitanja – vezana uz invalidnine, vještačenja, pomoć u kući, njegovateljski status, mogućnosti prijevoza, odnosno o svim temama koje su bitne za svakodnevni život osoba s invaliditetom – odgovore je dala ravnateljica Centra za pružanje usluga u VSŽ Nikolina Beljo. Bilo je to druženje sa svrhom i razlogom!