Predsjednica Lasić nakon odlaska Zvonimira Filipovića: Dovedena sam pred gotov čin i reagirala ljudski!

O tome da je Zvonimir Filipović raskinuo ugovor s Cibalijom već smo izvijestili. Danas se oglasio i glavni akter ove priče koji je rastumačio neke detalje vezane uz odlazak iz VK drugoligaša

– Ljetos, kad sam se vraćao u Cibaliju, sa sportskim direktorom Krešimirom Tomićem sam se načelno dogovorio da će mi klub izići u susret ako nađem neki posao koji bi zadovoljio moje životne ambicije. To se sada i dogodilo, zaposlio sam se u Osijeku, u struci, kao medicinski tehničar i priča se rasplela ovako kako se rasplelarekao nam je Filipović koji ne propušta uputiti zahvalu predsjednici Dei Lasić koja mu je izišla u susret ne praveći probleme glede raskida ugovorne obveze.

– Stvarno, veliko HVALA predsjednici na razumijevanju moje životne situacije. Nisam mogao birati trenutak, ukazala se prilika koju nisam smio ni mogao propustiti. A ako se zaposlim, ne mogu biti na stipendijskom ugovoru s klubom. A i ne mogu odrađivati svakodnevne zahtjevne, gotovo profesionalne, drugoligaške obveze.

Trećeligaške bi možda mogao?

– To je već realnije. Nekih poziva je već bilo, ne mogu reći da nije, do 15. listopada sve će po pitanju mog statusa biti jasno dodao je Filipović.

A što na ovakav rasplet priče, koji je trenera Darka Jozinovića učinio zlovoljnim čovjekom, kaže predsjednica Dea Lasić?

Kažem da sam dovedena pred gotov čin. Reagirala sam ljudski i ispoštovala nečiji dogovor. Ali, ovo je posljednji ovakav slučaj koji se dogodio. Nitko tko ima ugovor ne može više nikamo – naglasila je klupska predsjednica koja je cijelo prijepodne u uredu imala financijsku inspekciju koja je stigla u Genscherovu 10b po anonimnoj prijavi, „nisu utvrđene nikakve nepravilnosti”.

Filipović nije prvi ovakav ili sličan slučaj u kojem Cibalia nije zaštitila vlastite interese. Podsjetimo, prošle zime klub je bez odštete napustio kapetan Ivan Baraban koji je otišao u Jarun. Potom je vrata s vanjske strane zalupio Mate Bajić, otišao je put Bijelog Brda, također bez odštete. Nešto kasnije Rene Šarić se zaputio prema Rudešu. Doduše, ne bez odštete. Transferiran je za tri aluminijska gola.