Predsjednik Aurelije Mladen Crnaić o ambicijama u (n)ovoj sezoni: Želimo u 1. ligu i među četiri u Kupu Hrvatske!

Malonogometaši Aurelije furiozno su otvorili natjecanje u Drugoj HMNL Istok; tri utakmice, tri pobjede! Prva je izborena na gostovanju kod Futsal Olimpijca (6:1), druga u Valpovu kod Male mljekare (9:1), a treća u Vinkovcima protiv Broda 035 (3:1). Klupski predsjednik Mladen Crnaić:

– Naravno da smo zadovoljni, jer bolje naprosto ne može. Rezultati s početka sezone u skladu su s našim ambicijama. Želimo biti najbolji na drugoligaškom istoku, što bi nam donijelo nastup u kvalifikacijama za Prvu HMNL.

Žuti ove sezone „pucaju visoko”…

– Ako se i dokopamo kvalifikacije, u njima ne kanimo statirati. Želimo iskorak, želimo u 1. ligu. Konkurenti? Osijek, Nova Gradiška i Brod 035. Ne vjerujem da još netko može iskočiti. Čeka nas teška borba, ne zavaravamo se, ali uvjeren sam da smo spremni na nju.

Kao i na uspješan nastup u Kupu Hrvatske…

– Sredinom studenog na rasporedu je osmina finala, gosti smo u Petrinji kod Petrinjčice. Realno, možemo to proći. Uz malo sportske sreće kod ždrijeba četvrtfinalnih parova neće biti nerealan ni prolazak na završni turnir četvorice najbolji u ovom natjecanju. Eto, uz proboj prema 1. ligi to su nam ambicije za ovu sezonu. Ne skrivamo ih.

U 4. prvenstvenom kolu Aurelia je ovoga vikenda trebala gostovati u Slatini kod istoimenog domaćina, ali…

– Zatražili smo i dobili odgodu susreta radi reprezentativnih obaveza naših igrača. Naime, prema propozicijama klub koji ima dva najmanje dvojicu igrača pozvanih na reprezentativno okupljanje A reprezentacije ili U-19 vrste ima pravo tražiti odgodu susreta dok su igrači na okupljanju.

Aurelia u ovom trenutku ima četvoricu u sazivu U-19 reprezentacije pod reprezentativnim stijegom!

– Ove nedjelje je okupljanje reprezentacije koja će sljedećeg tjedna u Srbiji, točnije u Vrnjačkoj Banji, sudjelovati na turniru „Futsal Love Serbia 2021” na kojem uz Hrvatsku nastupaju još Finska, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Francuska i domaćin, Srbija. U sastavu naše reprezentacije za ovu akciju nalaze se vratar Miron Kobašević, Marko Pest-Mundvajl, Romeo Sušac i Filip Josipović. Aurelia je najzastupljenija po igračkom kadru, od 16 reprezentativaca u ovoj akciji četvorica su iz našeg kluba. S tim da je član stožera je naš kondicijski trener Hrvoje Ajman. Držim kako imamo na što biti ponosni – zaključuje Crnaić.