Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u posjetu Vinkovcima

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je danas Vinkovce, društvo su mu pritom pravili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar obrane Mario Banožić i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas.

Po dolasku u grad na Bosutu predsjednik Vlade na Gradskom groblju je položio vijenac i zapalio svijeću kod spomenika poginulim braniteljima, a u povodu obilježavanja 30. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade Kune.

Premijer Plenković se u zgradi vinkovačkog Gradskog poglavarstva sastao s predstavnicima Udruge veterana 3. gardijske brigade Kune, a sastanku su nazočili i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić te župan vukovarsko-srijemski Božo Galić.

– Želim još jednom izraziti našu zahvalnost pripadnicima 3. gardijske brigade i njihovim obiteljima. Da nije bilo njih i njihove žrtve ne bi bilo ni hrvatske slobode, ne bi bilo moderne hrvatske države. Želim također zahvaliti generalu Kruljcu i svim ratnim zapovjednicima 3. gardijske brigade na održanom sastanku na kojem smo još jednom iskazali poštovanje za ono što su iskazali na slavonskim bojištima tijekom Domovinskoga rata, ali isto tako i na bojištima u Dalmaciji, njihovom sudjelovanju u operaciji Bljesak, njihovoj važnoj ulozi tijekom operacije Oluja, a posebno mi je drago da su razvili izvrsnu suradnju s Ministarstvom hrvatskih branitelja, da nam svojim iskustvom i savjetima mogu pomoći i na neki način olakšati izradu zakonskog okvira i programa za hrvatske branitelje na kojima ministar Medved radi već petu godinu – rekao je premijer Plenković u obraćanju novinarima nakon sastanka, a uoči predstavljanja kandidata za župana, gradonačelnike i općinske načelnike iz redova Hrvatske demokratske zajednice koje je upriličeno u vinkovačkom Gradskom kazalištu „Joza Ivakić”.