Predsjednik Milanović odlikovao pripadnike 5. gardijske!

IZVOR: Udruga veterana 5. gardijske brigade “Sokolovi”

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović jučer je na svečanom prijemu Pantovčaku uručio odlikovanja pripadnicima 5. gardijske brigade „Sokolovi“.

Briga i svijest u Hrvatskoj da je ono što ste učinili veliko i neponovljeno, ne da ne prestaje, nego je, po mom dubokom osjećaju i opažanju, sve dublja i sve čvršća u našem narodu. Neki nesporazumi, dileme i dvojbe koje smo imali sami o sebi, vrlo često bez razloga i pod vanjskim pritiskom, u međuvremenu su sjele na mjesto. I mislim da sada svi zajedno znamo što je bilo dobro – to je skoro sve, što nije bilo dobro – to je ponešto, što je bilo loše – ima i toga, ali to je bilo malo i za to je plaćena visoka cijena, istaknuo je predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Redom hrvatskog križa, za teško ranjavanje u Domovinskom ratu, odlikovani su Zoran Šorli, Ivan Jazvić i Bernardin Jelinić.

Redom hrvatskog trolista, za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u ratu, posmrtno su odlikovani Violeta Antolić, Anto Jakovljević i Đuro Sabadoš. Zatim Dubravko Ivanković, Ilija Kurjaković, Ljubomir Đukić, Dražen Vrtarić, Josip Osrečki, Jozo Čavar, Stjepan Sarić, Verica Marunček, Zlatko Zupković i Zoran Marunček.

Redom hrvatskog pletera za osobit doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske  posmrtno su odlikovani Josip Ćaleta, Mirko Brođanac i Antun Braovac. Zatim Berislav Medić, Damir Stojanović, Danijel Šikić, Drago Bubnjić, Ivan Ivanišević, Jelena Vučetić, Josip Kolarić, Marinko Mamić, Marko Dragičević, Siniša Podhraški, Violeta Grdić, Zvonimir Brčić, Ivica Grgić, Snježana Patko, Tomica Svalina.

Spomenicom domovinskog rata za sudjelovanje u Domovinskom ratu, odlikovan je Danijel Šikić.