Predsjednik MNK Aurelia Mladen Crnaić uoči završnice PH za juniore: Cilj je polufinale, a onda je sve moguće!

Juniori MNK Aurelia danas putuju ususret novim izazovima; ovoga utorka, naime, u Zagrebu počinje završnica Prvenstva Hrvatske u futsalu za juniore na koju se vinkovačka momčad plasirala zahvaljujući 2. mjestu osvojenom na izlučnom nadmetanju istočne regije (poraz u finalu od Osijeka nakon dodatnog raspucavanja šesteraca). Na završnom turniru osam najboljih juniorskih momčadi Hrvatske protagonisti su podijeljeni u dvije skupine, Aurelia je svrstana u onu pod slovom B.

S nama su još zagrebački Dinamo, Pula i Heroji 2007 iz Vodica – informirao je u uvodu agilni klupski predsjednik Mladen Crnaić, dakako i neizostavni član žute ekspedicije koja ovih dana u metropoli ima ozbiljne i neskrivene ambicije.

Cilj je probiti se do polufinala. A onda… Sve je otvoreno. I moguće! – mirno, ali energično poručuje predsjednik Crnaić zvani Crni.

Do polufinala će Žuti od Crnoga proći osvoje li jedno od prva dva mjesta u skupini u kojoj će razigravati svatko sa svakim. A onda klasično križanje, A1-B2, tj. B1-A2. Uzgred, sudionici skupine A su: splitski AFC Universitas, zagrebačka Uspinjača GIMKA te dobri znanci i regionalni suparnici Osijek i Slatina.

U utorak imamo dvostruki program; u 11.45 sati počinje naš ogled protiv Heroja 2007, a u 17 sati protivnik nam je Dinamo. U srijedu, pak, s početkom u 12.45 sati igramo protiv Pule – izdiktirao je raspored svoje momčadi trener Kristian Šoštar koji dijeli predsjednikov optimizam, ali ne preskače stepenice, kao ni motive; „prva je uvijek najvažnija”…

– Turnirski sustav je specifičan. Prva utakmica ne mora biti presudna, ali je strahovito važna, osobito u psihološkom smislu. Pobjeda daje uraganski vjetar u leđa, a poraz može ozbiljno uzdrmati. Heroji 2007? Očekujemo bodove, premda ih ne upisujemo unaprijed!

Kristian potom nakratko zastaje, kao da hvata dah, pa dodaje i ovo:

– Očekuje nas izrazito zanimljiv, neizvjestan i napet turnir. Izazovan sa svakog aspekta.

Nažalost, sa završnog zagrebačkog turnira, koji će biti odigran u SD Sutinska vrela, zbog ozljede prednjih križnih ligamenata izostaje Aurelijin kapetan Fran Pedić, čuvar mreže koji zakaže malokad, a najčešće nikad. Odmijenit će ga među vratnicama Miron Kobašević, izniman talent, prvi vratar kadetske momčadi. Posrijedi je vratarski biser, neće tu biti problema. Bit će, međutim, izravnih prijenosa svih Aurelijinih utakmica na klupskoj Facebook stranici. Žuti, sretno!