Predsjednik Milanović: Vinkovčani, imate super ljude, a šaljete uvijek najgore u Zagreb!

Predsjednik RH Zoran Milanović danas je službeno posjetio Vatikan, ondje je Sveti Otac za njega i njegovu suprugu upriličio privatnu audijenciju. Papa Franjo primio ga je u Apostolskoj palači nakon čega se Milanović obratio naciji.

Pressica „s nogu” je trajala nešto više od pola sata, a u 29. minuti dotaknuo se i – Vinkovaca. Tj. Vinkovčana. Dakako, u kontekstu ministra Marija Banožića, inače Vinkovčanina, za kojega zadnjih (tje)dana ne bira riječi nazivajući ga „opuškom”, „Flash Gordonom”, „sitnim stranačkim žicarom”, „malim Banetom”, „ponavljačem razreda”, „provincijalcem”…

I danas je Milanović opalio verbalni rafal po Banožiću:

Robert Hranj gdje god je bio, bio je najbolji u klasi. I onda mu dođe lola iz Vinkovaca… Ispričavam se Vinkovčanima, šaljite pametnije, imate super ljude, a šaljete uvijek najgore u Zagreb. I govori mu da nije časnik, da je nikakav vojnik i to pred drugim generalima i da traži njegovu ostavku. To da ti kaže američki general s četiri zvjezdice, ne bi prihvatio. A kamoli čovjek koji je došao iz županije, čija strina, snajka, zaova, daidža, amidža, žena…, svi rade u županiji i svi su u HDZ-u. I to je to – izjavio je predsjednik Milanović.