Predstava vinkovačkog kazališta “Tena, kronika raspada jedne ljepote” u finalu Zlatnog studija

IZVOR: GK Joza Ivakić Vinkovci

Zlatni studio medijska je nagrada Jutarnjeg lista koja se dodjeljuje u pet kategorija i to za film, televiziju, kazalište, glazbu i radio u sveukupno u 20-tak potkategorija. Ono što je nama bitno jest kako se u kazališnoj kategoriji biraju najbolja predstava godine, najbolji kazališni glumac godine i najbolja kazališna glumica godine.

Naime, prije dvije godine, Gradsko kazalište Joza Ivakić osvojilo je čak tri Zlatna studija pri čemu je Matea Marušić proglašena novom nadom filma i kazališta, Miroslav Čabraja je za ulogu u predstavi „Štajga“ proglašen najboljim muškim glumcem, dok je sama predstava „Štajga“ proglašena najboljom u Hrvatskoj.

Ove je godine za finale Zlatnog studija odabrao tri predstave među kojima je i predstava “Tena, kronika raspada jedne ljepote” nastala je suradnjom koproducenata: GDK “Gavella“, GK “Joza Ivakić” Vinkovci, Ludens teatra, Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar i Gradskog kazališta Požega, a prva je premijera odigrana u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” u Vinkovcima krajem prošle godine.

Inače, ova predstava, koja je od premijere do sada odigrana već 16 puta, imala je čast biti proglašena najboljom na Festivalu slavonskih kazališta “Slavonski KaFe“.