Predstavnici turističkih agencija iz cijele Hrvatske posjetili VSŽ; Zaključak? Slavonija kao nova prilika u turističkom sektoru…

U cilju rasta organiziranih turističkih dolazaka u Slavoniju, jačanja lokalnog gospodarstva, osnaživanja Slavonije na turističkoj slici Hrvatske kao „Zemlje priča i mora doživljaja“, regionalne turističke zajednice klastera Slavonija i Hrvatska turistička zajednica organiziraju tematsko studijsko putovanje u Slavoniju za predstavnike domaćih putničkih agencija. Tema studijskog putovanja su novi sadržaji za boravak u prirodi, ruralnom prostoru i enogastronomiji. Studijsko putovanje u vremenu 25. – 28. svibnja obuhvaća svih pet slavonskih županija, od Noskovaca preko Papuka i put Garčina sve do Vukovara i Erduta.

– Danas kolege iz 16 turističkih agencija gostuju u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a za njih smo, u okviru zadane teme, za početak druženja odabrali vožnju brodom Sveta Katarina Bosutom od Nijemaca do izletišta Sopotac. Brod Sveta Katarina nije novitet u ponudi, ali se kontinuirano iz godine u godinu nadopunjuje i oplemenjuje novim sadržajima, a i nemoguće je napraviti turu boravka u prirodi, a ne voziti se ovim brodom – rekla je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

Predstavnici turističkih agencija doista su tijekom vožnje Bosutom mogli uživati u neponovljivim vizurama; mnoštvo ptica, mnoštvo zelenila, poneki usamljeni ribič… Nakon plovidbe Bosutom na programu su se našli još obilazak Bioekološko-edukacijskog centra u Otoku, posjet Ladanjskoj kući Maras u Marincima, ali i vukovarskom Vodotornju te Muzeju vučedolske kulture. Zaključak? Ima se što vidjeti, Slavonija je definitivno nova prilika svima u turističkom sektoru; agencijama, ali i lokalnim, žilavim i upornim turističkim gospodarstvenicima.