Preko 200 veslača od Vukovara do Iloka u znak sjećanja na žrtve Vukovara i 204. brigadu

Jubilarni 20. Vukovarski veslački maraton okupio je 22 posade iz Hrvatske (Metković, Dubrovnik, Split, Makarska, Rijeka, Zagreb, Osijek i naravno Vukovar) i Bosne i Hercegovine (Rama). Preko 200 veslačica i veslača veslalo je od Vukovara do Iloka s ciljem poticanja na bavljenje sportom, ali i u znak sjećanja na žrtvu hrvatskih branitelja i Vukovara, među kojima su i članovi HVK Vukovar, kao i u znak sjećanja na osnivanje 204. Vukovarske brigade kao i u spomen na poginule i nestale tijekom obrane Vukovara. Na ovaj način odaju i počast stradalim članovima kluba u obrani Vukovara.
 
Maraton je svečano otvorio te sudionicima sreću u utrci poželio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava istaknuvši kako je zadovoljstvo svjedočiti još jednom veslačkom vukovarskom maratonu.
– Tradicija je ovo najstarijeg kluba u Vukovaru, koji je tijekom svoje povijesti bio tri puta razrušen i zapaljen te se uvijek dignuo. Danas okuplja veliki broj Vukovaraca svih generacija. I sam sam nekoliko puta bio sudionik maratona te je ovo zaista jedan jako lijep događaj u našem gradu – rekao je Penava te naglasio kako je lijepo vidjeti da i nove generacije zahvaljuju na žrtvi koju su branitelji podnijeli za Vukovar i Hrvatsku.
 
Bila je ovo prilika i za susret dva grada prijatelja – Makarske i Vukovara – jer na maratonu sudjeluje i makarska posada koju je došao podržati i makarski gradonačelnik Zoran Paunović sa suradnicima.