Preko 300 mladih folkloraša na 22. Smotri dječjih folklornih skupina VSŽ

Na 22. Smotri dječjih folklornih skupina, koju je u vinkovačkim Lenijama uspješno organizirao ZAKUD VSŽ, sudjelovalo je preko 300 mladih folkloraša koji su (u) svojim nastupima predstavili običaje slavonskoga kraja.

– Evo, epidemiološke mjere polako popuštaju i nastojimo se polako vratiti normalnom životu. Zadovoljni smo današnjom smotrom koja predstavlja laganu uvertiru u ono što nas čeka u rujnu, Vinkovačke jeseni – rekao je Stjepan Đurković, tajnik ZAKUD-a VSŽ.

Na smotri su najmlađi članovi sudjelovali devet folkloraških skupina iz Vinkovaca, Županje, Nijemaca, Posavskih Podgajaca, Vukovara i Privlake:

– Današnja županijska smotra dječjeg folklora u Vinkovcima još jednom je pokazala bogatu sadašnjost, ali i budućnost tradicijske kulture našega kraja. Kada vidimo male folkloraše s koliko ljubavi njeguju običaje, ples i pjesmu svojih predaka onda moramo biti ponosni i sretni jer znamo da smo prenijeli tradiciju i na generacije ispred nas – rekao je u pozdravnom govoru vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić uz zasebnu zahvalu roditeljima, ali i voditeljima KUD-ova koji marljivo rade s najmlađima te na taj način stvaraju „ovo čime se volimo podičiti, između ostalog i činjenicom da su Vinkovci prijestolnica tradicijske kulture”.