Preko 35.000 razloga za zadovoljstvo nakon humanitarne akcije „Jarmina za Tina”

Humanitarni sportski dan „Jarmina za Tina” u potpunosti je uspio, organizatori(ce) Larisa Culi i Ivana Draganić imaju 35.500 tisuća razloga za zadovoljstvo. Toliko je, naime, kuna prikupljeno ovom cjelodnevnom humanitarnom akcijom usmjerenom prema Tinu Brankoviću, devetomjesečnom dječaku oboljelom od artrogripoze – rijetke bolesti lokomotornog sustava koja dovodi do ukočenosti zglobova, tetiva i slabe pokretljivosti mišića – za čije je liječenje u njemačkoj klinici Aschau potrebno oko 700.000 kuna (HZZO ne pokriva troškove inozemnog liječenja).

– Od kotizacija sportskih ekipa koje su se natjecale u odbojci na pijesku i malom nogometu, zatim od pojedinaca koji su sudjelovali u biciklijadi te od prodaje hrane, kolača i pića uprihodili smo 27.500 kuna – izvijestila je Ivana Draganić.

Akciju je konkretno, s 5.000 kuna, podržala još i Vukovarsko-srijemska županija, a pripomogla je i Općina Ivankovo donacijom od 3.000 kuna. Humanitarnom sportskom danu u Jarmini, uzgred, nazočio je i ministar obrane Mario Banožić, a nisu ga propustili ni župan Damir Dekanić, ni dožupan Franjo Orešković.

– Zadovoljni smo, prezadovoljni. Bio je to zaista dan za pamćenje, hvala svima koji su se odazvali i na bilo koji način podržali ovu akciju. Na malonogometnom turniru bilo je prijavljeno 17 ekipa, na odbojkaškom je turniru sudjelovalo 13 ekipa, uz sudionike biciklijade broj aktivnih aktera dosegnuo je brojku od oko 250. Nisam sumnjala u uspješnost akcije, ali ukupan broj ipak je premašio sva očekivanja. Hvala svima – poručila je Larisa Culi.

Sportski rezultati su, podrazumijeva se, ovom zgodom bili potisnuti u drugi, pa i treći plan; u prvom je bila pomoć malenom Tinu, u drugom dobra zabava i druženje. Pa, ipak, notirajmo najuspješnije ekipe; u odbojkaškom turniru pobijedila je ekipa Restoran Nada Vukovar, drugo mjesto su zauzeli Chicago Bullsi, a treće Odbojkaši. Na malonogometnom turniru do kraja je otišla ekipa Čoko loko, drugi su bili Modri, a treći Un falcons 2. Ali, jedan veliki BRAVO i pripadajuće HVALA za sve!