Preko 500 sudionika na 4. Vukovarskom polumaratonu; pobjednici Đuro Borbelj i Silvija Šimunović

FOTO: Grad Vukovar

Vukovarskim ulicama danas je više od 500 sudionika trčalo u dvije discipline – 21-kilometarski polumaraton i 5-kilometarska utrka građana – u okviru 4. Vukovarskog polumaratona. Ova utrka je u Vukovaru po premijerno održana 2019. godine, a preživjela je i izazovnu korona krizu te prošle godine, kao i danas, danas održala uživo!

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava naglasio je kako su ovakve manifestacije u Vukovaru dobrodošle te je lijepo da upravo vukovarski polumaraton postaje tradicija:

– Vukovar danas živi u pravom smislu riječi! Preko 500 prijavljenih sudionika nam daje vjetar u leđa da i u sljedećim godinama nastavimo s organizacijom polumaratona, u što uopće ne sumnjam te pozivam sve trkače, ali i rekreativce da se i dogodine susretnemo na istom ovom mjestu i zajedno promoviramo zdrav način življenja – zaključio je Penava te označio start 4. Vukovarskog polumaratona poželjevši sreću svim sudionicima.

Ukupni pobjednik polumaratona je Đuro Borbelj (AK Apatin), a u ženskoj konkurenciji najbrža je bila Silvija Šimunović (AK Sljeme Zagreb). Utrku građana najbrže je istrčao Ivan Bičanić (Rokovci), u konkurenciji žena, pak, prva je kroz ciljnu ravninu prošla Nikolina Pekić (AK Žumberak Sošice).

Svaki trkač prolaskom kroz cilj okrunjen je trajnom uspomenom na vukovarski polumaraton, prekrasnom unikatnom medaljom, a ukupni pobjednici dobili su novčane i sponzorske nagrade te pehare.

Cilj ove atletske utrke je podizanje samopouzdanja mladih i odraslih osoba te promicanje zdravog načina života kroz popularizaciju rekreativnog trčanja za sve uzraste. Organizatori su Grad Vukovar i Skiper media, a suorganizatori su Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima Sportski objekti Vukovar, Triatlon klub Vukovar i Atletski klub Maraton.