PREKRŠAJNA PRIJAVA Kolumnist Vinkulje Ivan Grigić-Šinko politička zvijezda dana u Hrvatskoj!

FOTO: Goran Kajkić/screenshot

Ako je suditi po prenesenoj jučerašnjoj vijesti našeg portala, kolumnist portala Vinkulja.hr Ivan Grigić-Šinko, politička je zvijezda dana u Hrvatskoj! Podignuta prekršaja prijava protiv Šinka zbog transparenta „Eutanazirajte HDZ” TOP je tema svih hrvatskih medija, a N1 televizija je npr. otišla korak dalje te je ovaj slučaj usporedio sa sličnim slučajem gdje je navijač oslobođen kada je nosio majicu s prekriženom glavom osuđenog kriminalca i bjegunca od hrvatskih zakona Zdravka Mamića.

Ovdje valja podsjetiti da je Ustavni sud RH već u više navrata potvrdio da javne osobe i političari moraju podnositi žestoke kritike bez da se one koji ih kritiziraju za to kažnjava. Vrlo jasno to je napisano u presudi Ustavnog suda kojom je prihvaćena tužba navijača Dinama nakon što mu je bilo zabranjeno da uđe na stadion s majicom s prekriženim likom Zdravka Mamića.

– Po ocjeni Ustavnog suda javna osoba poput tadašnjeg dopredsjednika nogometnog kluba Dinamo podložnija je kritici javnosti od ostalih privatnih osoba te zbog toga može biti izloženija i većem broju kritika od prosječne privatne osobe, sve dok se izražavanjem stava o toj javnoj osobi ne potiče na nasilje, mržnju ili kazneno djelo. Činjenica da je nogometni klub Dinamo bio kažnjen zbog transparenata s prekriženim likom Zdravka Mamića od strane UEFA-e nije od utjecaja na konkretan slučaj, naveo je Ustavni sud, a prenosi N1.

Osim ogromne podrške koju je naš kolumnist dobio u komentarima svih medija, podrška je zatrpala i naš Inbox, a mi Vam donosim ono najoriginalniju, pristiglu iz – Kaštel Novog:

Reakcija pristigla na e-mail redakcije Vinkulja.hr/screenshot