Prevarena Vukovarka je „mala beba” za Japanku koja je astronautu slala lovu za povratak na Zemlju!

Internetske prijevare ozbiljan su problem – osobito sa stariju populaciju – i to ni vijest od prošle srijede kada smo objavili kako je naivna 64-godišnja Vukovarka ostala slomljena srca i bez nekoliko desetaka tisuća eura, nakon što ju je za spomenuti iznos prevarila osoba koju je „upoznala” putem društvene mreže, a predstavila joj se kao liječnik u vojnoj misiji u Siriji.

Neki su pametni, a drugi imaju para”, „Opet višak novca i manjak pameti”, „Neka ih varaju i dalje kad su naivni/naivne”, „Jadna, u što ostari”…, samo su neki od komentara kojima su komentatori “(po)častili” naivnu Vukovarku. 

Opasna je ta zamka usamljenosti. A ovaj vukovarski slučaj, nažalost, nije izoliran. Nerijetko se u eteru pojavljuje priča koja ima sličan scenarij. No, s drugog kraja svijeta stiže nam jedna koja iskače iz okvira „realne” romantične internetske prijevare.

Naime, 65-godišnja Japanka prošloga je lipnja, javlja Daily Mail, na jednoj društvenoj mreži „upoznala” osobu koja joj se – pazite sad dobro! – predstavila kao astronaut koji je zapeo u svemiru! Kako ne povjerovati, profil mu je bio krcat fotografijama svemira…

I kako to obično biva kad se zapne u svemiru, ostao je bez love. Pa joj je objasnio da mu treba nešto keša kako pokrio troškove povratka na zemlju. Raketom. Ono, za benzin, nebarinu i to… A čim aterira, naravno, preselit će u Japan (inače je Rus), pa će u Zemlji Izlazećeg Sunca započeti zajednički život.

Uglavnom, Japanka mu je u nekoliko navrata na račun uplatila nešto više od 30.000 eura. No, kako ljubav njezina života nikako nije sletjela na Zemlju, nakon nekog vremena postala je sumnjičava i prijavila slučaj policiji. Neka institucije rade svoj posao…