PRIMJER DOBRE PRAKSE Dugovječni gradonačelnik Čazme stornirao režije za listopad!

FOTO: Ilustracija

Nesvakidašnji primjer dobre prakse stiže nam iz Čazme. Dinko Pirak, gradonačelnik spomenutog grada smještenog u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, izvijestio je sugrađane da će računi od komunalnog poduzeća biti stornirani zbog – previsokih cijena!? 

Kao gradonačelnik, u ime vas, mojih sugrađana, reagirao sam na povećanje cijena komunalnih usluga te naložio Komunalijama da značajno smanje cijenu. Računi izdani za listopad bit će stornirani te će biti izdani novi, s korigiranim cijenama. Sugrađani koji su već platili račune, sljedeći će mjesec imati preplatu“, stoji u gradonačelnikovom priopćenju.

Pirak je naglasio i to da je povećanje cijena komunalnih usluga ekonomski opravdano, jer je poslovanje komunalne tvrtke s dosadašnjim cijenama bilo neodrživo, no i to da je povećanje – previsoko. Stoga je od komunalne tvrtke zatražio novi prijedlog cjenika. 

Inače, Pirak je bio dugogodišnji član Hrvatske seljačke stranke (između ostalog i predsjednik ŽO HSS-a BBŽ te član Predsjedništva HSS-a), no u ožujku 2020. godine istupio je iz stranke i nastavio djelovati kao nezavisna politička opcija. Inače, profesor je glazbene kulture, a gradonačelnik je Čazme u već šestom mandatu, još tamo od 23. srpnja 1999. godine! Na posljednjim dvama lokalnim izborima za gradonačelnika pobijedio je u prvom krugu.