PRIOPĆENJE IZ CERNE U Đakovačkoj Satnici su nam domaći prijetili lomljenjem nogu!

NK Tomislav Cerna FOTO: db

Prošloga vikenda odigrano je 29. kolo Međužupanijske nogometne lige Osijek-Vinkovci i u okviru njega utakmica u Đakovačkoj Satnici između domaće Mladosti i Tomislava iz Cerne. Iza ogleda koji je završen u korist Ceranaca 1:3 povlače se repovi zbog čega su se iz NK Tomislav oglasili službenim priopćenjem koje je potpisao Vladimir Rohaček, predsjednik klupskog Izvršnog odbora. Prenosimo ga integralno i u cijelosti:

Dana 13. 5. 2023. godine u sklopu 29. kola MŽNL OS-VK bili smo gosti kod ekipe NK „Mladost“, Đakovačka Satnica. Po dolasku tamo ništa nije slutilo na „RAT“ koji nas čeka. Domaći igrači već pri izlasku na zagrijavanje prijete lomljenjem nogu našim igračima (igrač br. 8 – Dino Stipanović).

Početak utakmice je dao naslutiti da će ovo biti dugih 90 minuta. Već u trećoj minuti utakmice igrač br. 8 Dino Stipanović, nakon odigrane lopte našeg kapetana, čini prekršaj za javnu opomenu, ali sudac ga samo usmeno upozorava. U 11. minuti igrač br. 3 – Filip Jukić dobiva javnu opomenu zbog preoštrog starta. Do 32. minute domaćin dobiva još tri javne opomene, sve tri zbog NESPORTSKOG ponašanja i sve opravdane.

Prvo poluvrijeme je proteklo u dominaciji domaćih igrača koji su bili čvršći i agresivniji s tim da je ta agresija prelazila granicu i prerastala u grubost i bezobrazluk. Takav pristup im je donio zasluženu prednost u 13. minuti kada je nakon naše velike greške pogodio Barišić. Rezultatom 1:0 završava prvo poluvrijeme.

Tijekom prvih 45 minuta cijelo vrijeme domaći igrači su provocirali naše igrače vrijeđajući ih verbalno, uz salve psovki koje su upućivali, još su se služili i provokacijama kako nećemo biti prvi i da Vardarac već vodi 3:0 u Mecama. Poslije smo saznali da su domaćini trebali imati premiju od Vardarca u slučaju pobjede, što mi poštujemo, ali ne poštujemo način na koji su željeli ostvariti tu premiju.

Drugo poluvrijeme otvaramo bolje, odlučnije i hrabrije. Mi smo ti koji diktiramo tempo i tražimo izjednačenje. U 61. minuti domaći igrač br. 19 – Barišić Ivan na centru igrališta čini preoštar start na našem kapetanu i to po odigranoj lopti. Sudac Dumančić mu zasluženo pokazuje drugu javnu opomenu i isključuje ga iz igre.

Tada kreće cirkus u režiji domaćina. U gužvi koja je nastala igrač br. 11 – Ivan Radnić se zalijeće u našeg igrača br. 4 – Roberto Krezo i svom snagom nasrće na njega. Sudac i njega isključuje pokazujući mu crveni karton. U tom prekidu koji je trajao 6-7 minuta u terenu za igru se našlo i desetak osoba koje nisu nikako smjele biti u terenu. Neodgovornost organizatora utakmice je dovela u pitanje sigurnost naše ekipe, kao i sigurnost službenih osoba.

Kada se situacija smirila, utakmica je nastavljena s tim da isključeni igrači nisu napustili igralište i izašli izvan ograđenog prostora, nego su ostali u kutu igrališta i zajedno s 15-tak gledatelja, među kojima je bio i takozvani novinar portala Sportalo.hr Marko Barišić, vrijeđali naše igrače, pljuvali ih, zalijevali pivom iz staklenih boca koje su bile svuda u gledalištu.

Brojčanu nadmoć koristimo i u 83. minuti postižemo prvi pogodak za 1:1, u 85. minuti drugi pogodak i okrećemo rezultat u našu korist. Do kraja utakmice postižemo i treći pogodak i zasluženo pobjeđujemo rezultatom 1:3. Kod drugog i trećeg pogotka naše ekipe domaći navijači po tko zna koji put u subotu pokazuju svoju (ne)kulturu i naše igrače verbalno vrijeđaju spominjući im majku i djecu. Cijelu utakmicu naša klupa je bila također vrijeđana od strane navijača, igrača s terena.

Trener domaćih, gospodin Damir Lelas, ne treba nas upućivati na misu i ispovijed jer čovjek koji u svakoj drugoj rečenici opsuje Boga ne može i ne smije nikome biti moralna vertikala. Rijetko viđen oblik primitivizma, divljaštva i bezobrazluka.

Utakmica je produžena 7 minuta, a nakon što je sudac označio kraj utakmice domaći igrači i navijači prave špalir prema svlačionicama. Tada kreće najžešće vrijeđanje, psovanje i pljuvanje. Atmosfera je bila toliko naelektrizirana da je čudo da nije sve eskaliralo fizičkim obračunom.

Sudci utakmice su do svojih prostorija ispraćeni uz pratnju policije. Za nas put do svlačionica se činio nikad duži. Domaćin nema ograđen prostor za službene osobe i goste, nego se s terase kafića ulazi u svlačionice što je nedopustivo. Da policija nije bila prisutna, pitanje je kako bi sve završilo jer domaćini su bili spremni na tučnjavu. Prvi puta smo doživjeli da domaćin naplaćuje ulaz iz nogometnog igrališta, možda su mislili i nama na klupi ulaz naplatiti.

Kao ozbiljan klub i lideri MŽNL OS-VK dužni smo reagirati na ovo divljaštvo koje smo doživjeli u Đakovačkoj Satnici. NK „Tomislav“ Cerna je sve svoje protivnike dočekao i ugostio na najbolji i najkulturniji način, i ono što očekujemo da nam se uzvrati istom mjerom. NK „Mladost“ je jesenas u Cerni ugošćena tako (pobjeda domaćina 4:0) pa nam nije jasno čime smo mi zaslužili ovo što smo doživjeli kod njih. Ni to sve nije bilo dovoljno, već su nakon utakmice u režiji svog novinara (Sportalo.hr) Marka Barišića (brata isključenog igrača Ivana i trenera u NK „Mladost“) i dalje nastavili „udarati“ po NK „Tomislav“ pišući neistine i ono što njima odgovara kao bi opravdali svoje divljaštvo i obezvrijedili naš uspjeh i prvo mjesto na ljestvici.

Nadamo se da će NK „Mladost“ Đakovačka Satnica biti drastično kažnjen i da se ovakvo nešto više NIKADA neće ponoviti na terenima MŽNL OS-VK. NK „Tomislav“ NIKAD nitko ništa nije poklonio niti mi očekujemo takvo nešto. Ono što zaslužimo na terenu tijekom 90 minuta je jedino što prihvaćamo i želimo. Ponosni smo na svoju momčad koja nije niti u jednom trenutku reagirala na sve provokacije domaćina i to nas je dovelo do pobjede. Kao lideri MŽNL OS-VK mi smo Klub koji je NAJBOLJI domaćin, a ujedno i gost lige. To su činjenice koje nitko ne može osporiti koliko god se netko trudio. DOK SE SLABIJI BAVE BOLJIMA, BOLJI SE BAVE SOBOM. ZATO I JESU BOLJI!

Sportski pozdrav!