Privedeni 50-godišnjak u svibnju 2020. sklopio poreznu nagodbu, dosad namireno više od 40% iznosa

Već smo izvijestili o tome da su djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom i 48-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta kojima su stekli nepripadnu imovinsku korist na štetu državnog proračuna u iznosu od gotovo 17 milijuna kuna. 

Dodajmo tome još neke spoznaje do kojih smo stigli u međuvremenu; Porezna uprava je prilikom provođenja nadzora utvrdila stanovite nepravilnosti u poslovanju gospodarskog subjekta iz Vinkovaca čija je odgovorna osoba, a ujedno i okrivljenik, 50-godišnjak koji je prihvatio stajalište poreznog tijela te još u svibnju prošle godine sklopio odgovarajuću poreznu nagodbu temeljem koje se obvezao platiti iznos utvrđen tijekom poreznog nadzora. S tim u svezi dosad je od ukupno 16.946.579,05 kuna poreznog duga plaćeno više od 40 posto. Dok će ostatak u cijelosti ili u pretežnom dijelu biti namiren u postupku predstečajne nagodbe koja je u tijeku.

Prema našim saznanjima poslovni račun dotičnog gospodarskog subjekta je aktivan i ne očekuju se poteškoće prilikom isplata redovitih mjesečnih naknada za preko 900 osoba i dužnih uplata u državni proračun. Neslužbeno doznajemo kako je riječ o poduzeću koje je tijekom posljednje četiri godine, otkako posluje, u državni proračun uplatilo preko 60 milijuna kuna s tendencijom i jasno manifestiranom namjerom da u dogledno vrijeme, sukladno dinamici utvrđenoj predstečajnom nagodbom, namiri i ostatak duga.

Portal Vinkulja.hr pratit će daljnji razvoj događaja i pravodobno izvijestiti o njegovu tijeku.