Privlački HDZ odustao od Darka Galića; jednoglasna podrška kandidaturi Ivana Pejakovića za načelnika!

Ivan Pejaković (prvi s lijeva) kandidat HDZ-a za načelnika Privlake

Kako javljaju iz privlačkog HDZ-a, jednoglasnom odlukom članova Općinskog odbora HDZ-a Privlaka kao kandidat za načelnika Općine Privlaka izabran je Ivan Pejaković, potpredsjednik općinskog HDZ-a.

Ovaj 37-godišnji inženjer elektrotehnike dolazi iz privatnog sektora s višegodišnjim stručnim iskustvom na poljima upravljanja i organizacije te pripreme i provedbe projekata EU.  „S iskustvom općinskog vijećnika te posebice stručnim znanjima iz privatnog sektora, dobro je upoznat u rad i funkcioniranje rada Općine. Trenutno obnaša funkciju potpredsjednika OO HDZ-a Privlaka” – ističu privlački HDZ-ovci u priopćenju.

Imenovani kandidat zahvalio se svim članovima OO HDZ-a Privlaka na ukazanom povjerenju i dosadašnjoj podršci te je izrazio nadu u još veću i učinkovitiju podršku u narednom razdoblju, kako bi se pružio kvalitetan život kako onih koji su ostali u Privlaci, tako i generacijama koje dolaze.

Isto tako, Općinski odbor je ovim putem imao potrebu još jednom istaknuti jednoglasnu potporu kandidaturi Damira Dekanića za župana Vukovarsko-srijemske županije, zaključuje se u pristiglom priopćenju.

Izborom novog kandidata, HDZ je u Privlaci tako odustao od Darka Galića, aktualnog načelnika Općine koji je na prethodna tri izborna ciklusa već u prvom krugu pobjeđivao svoje protukandidate. Međutim, članstvo se očito zasitilo dugovječnog načelnika, a da je to uistinu tako moglo se vidjeti još na unutarstranačkim izborima gdje je Galić izgubio od Dalibora Antića. Unatoč pobjedi u utrci za mjesto općinskog predsjednika, Antić se nije kandidirao za načelnika već je supredložio Pejakovića za stranačkog kandidata za načelnika.