PRODAJA PARCELA U PZ “ZAGRAĐE” Štorek: Radujem se otvaranju novih radnih mjesta

Općina Cerna donijela je Odluku o raspisivanju Javnog natječaja za osnivanje prava građenja s mogućnošću otkupa u Poduzetničkoj zoni “Zagrađe” u Cerni. Dotičnim natječajem bit će raspoloživo pet parcela (četiri od po 5.000 m2 te jedna od 10.000 m2) ukupne površine 30.000 m2.
 
Početna cijena za zemljišta površine 5.000 m2 iznosi 1,70 eura/m2, a za zemljište površine 10.000 m2 1,52 eura/m2
 
– Sve parcele opremljene su komunalnom infrastrukturom, što podrazumijeva vodovodnu, plinsku i električnu mrežu te pristupnu asfaltnu cestu – napominje općinski načelnik Josip Štorek navodeći brojne pogodnosti koje će Općina Cerna omogućiti budućim korisnicima zone “Zagrađe”:
 
– Budući korisnici bit će u cijelosti oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa, a u prve dvije godine poslovanja i komunalne naknade koju će od treće godine poslovanja pa nadalje plaćati prema važećim odlukama.
 
Što je obvezama?
 
– Odabrani kandidati se obvezuju u roku od tri godine izgraditi poslovne građevine na ugovorenoj katastarskoj čestici, ishoditi Uporabnu dozvolu, započeti s radom i zaposliti radnike, a sve prema Poslovnom planu.
 
Javni natječaj se objavljuje na neodređeno vrijeme, odnosno otvoren je do prodaje svih katastarskih čestica.
 
– Mene kao općinskog načelnika raduje razvoj i napredak naše zajednice, stoga pozdravljam nova ulaganja u našu poduzetničku zonu “Zagrađe”, osobito otvaranje novih radnih mjesta – zaključuje Štorek.
 
Svi detalji vezani uz Javni natječaj za osnivanje prava građenja s mogućnošću otkupa u Poduzetničkoj zoni “Zagrađe” dostupni su OVDJE