Projekt “Zaželi” ide dalje!

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „ZAŽELI – PREVENCIJA INSTITUCIONALIZACIJE“, u okviru Programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.“ uz dvije napomene;

1) Poziv je otvoren do 31. prosinca 2024. godine; 

2) projektni prijedlozi podnose od 11. rujna 2023 godine.

U okviru ovog Poziva bit će financirano pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom. Ukupna raspoloživa financijska sredstva iznose 100 milijuna eura, a udio bespovratnih sredstava po pojedinom projektnom prijedlogu može iznositi 100% prihvatljivih troškova.

Ovaj Poziv predstavlja svojevrsni nastavak dosadašnjeg programa “Zaželi – program zapošljavanja žena” koji je imao za cilj osiguranje kontinuirane podrške i potpore ranjivim skupinama društva. Ostvarena je značajna promjena u kvaliteti života građana diljem Republike Hrvatske, zaposleno je više od 22.500 žena koje su pružale usluge podrške i skrbi za gotovo 130.000 tisuća starijih i/ili nemoćnih osoba.

Dosad su prijavitelji s područja Vukovarsko-srijemske županije imali velikog uspjeha u povlačenju EU sredstava vezano za ovaj projekt, a nadamo se da će tako biti i ovaj puta. Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije kao i do sada stoji na raspolaganju za pružanje besplatne tehničke pomoći svim gradovima, općinama i ustanovama koji nemaju kapaciteta u pripremi projektnih prijava na ovaj Poziv.