PROKLETA JE AMERIKA Ex-gastarbajteru bolje u Vinkovcima nego u Siemensu!

Iz vinkovačkog Poduzetničkog inkubatora s ponosom naglašavaju kako su vrlo brzo nakon otvaranja (veljača 2020. godine) popunili sve kapacitete; kako uredske, tako i proizvodne! I danas se kada uz popunjenih 12 uredskih i pet proizvodnih prostora traži mjesto više, osobito kada su u pitanju proizvodni kapaciteti koje je obišao gradonačelnik Ivan Bosančić. I to s posebnom svrhom i razlogom…

– Danas smo posjetili proizvodni pogon najnovijeg stanara našeg Poduzetničkog inkubatora Petra Živkovića koji se vratio u Vinkovce iz inozemstva i u svom gradu odlučio pokrenuti posao proizvodnje čeličnih konstrukcija i industrijskog namještaja – rekao je Bosančić.

Petar Živković povratnik je iz Njemačke i vlasnik bravarskog obrta. Znanje u poslovima preciznog varenja stekao je radeći u Siemensu te se nakon sedam godina odlučio vratiti u Vinkovce i ovdje pokrenuti posao proizvodnje čeličnih konstrukcija i industrijskog namještaja.

Neko vrijeme intenzivno sam razmišljao o povratku. Spoznao sam i to da ovdje ima interesa za industrijski namještaj te da posla neće nedostajati. Jedan od presudnih detalja za povratak bili su i uvjeti. Sve u svemu, jako sam zadovoljan – čuli smo od Petra Živkovića koji je za pokretanje posla koristio i sredstva HZZ-a u iznosu od 120.000 kuna koja je iskoristio za kupnju uređaja za 3D zavarivanje i plazma rezača, inače istinske rijetkosti u našim krajevima.

Zanimljivo je i kako Tehnološki park Vinkovci, u čijem sastavu djeluje (i) Poduzetnički inkubator, u suradnji s Bravarijom Živković planira pokrenuti edukacije kadrova za precizno varenje, nešto slično kao što već rade u obliku Edukacijskog centra za svjetlovodne tehnologije u kojem pripremaju polaznike za rad na optičkoj mreži.