PROKLETSTVO KUPA Kera, vrijeme je!

Nakon dvije (ne?)prospavane noći Cibalijin trener Andrej Kerić ovako gleda na prošlosubotnji domaći krah protiv Jurjevčana:

– Ako je netko agresivniji i ako nam se nametne trkom i duelom, onda teško možemo parirati bilo kome. A upravo nam se to dogodilo u subotu.

Tih 1:4 podjednako ružno i zvuči, i izgleda…

– Stvarno ružan poraz, ali i dobrodošao ako ćemo nešto naučiti iz njega.

Kerić nije padao u euforiju nakon sjajnog starta, niti sada pada u depresiju nakon dva uzastopna poraza (Šibenik 0:2, Zrinski Osječko 1664 1:4)…

– Amplitude u formi sasvim su normalna pojava u nogometu. Na svijetu ne postoji momčad koja je na imuna na krizu. Koja nije neočekivana, jer smo, pod broj jedan, mlada momčad. A pod broj dva, potpuno nova momčad s 15 novih igrača.

Najbolji lijek za poraz je – pobjeda. A ona se nudi već ovoga utorka kada će Nebeskoplavi na stadionu pokraj Bosuta (početak u 15.30 sati) preko posrnulog Zagreba tražiti prolazak među 16 najboljih u ovosezonskom izdanju Kupa Hrvatske.  

– Dobro je što nam novi izazov stiže tako brzo. 

Cibalia je izraziti favorit, AK ne bježi od dotične teze. Iako…

– Bili smo favoriti i prošle godine protiv Splita, pa smo ispali.

Četiri godine uzastopno Cibalia redovito zapinje u aktualnoj fazi, 1/16 finala Kupa Hrvatske. Zanimljivo, u sva četiri posrtaja sudjelovao je i naš sugovornik:

– Da, najprije kao igrač, jedne sezone izgubili smo od Krka, pa sljedeće od BSK-a, oba puta 0:1. Istim rezultatom opet smo ispali od BSK-a, tada sam bio privremeni trener nakon što je smijenjen Pero Tomić. A prošle sezone bio sam član stručnog stožera u toj već spomenutoj utakmici protiv Splita.

Parafrazirat ćemo; Kera, vrijeme je…

– Nadam se da je i tom našem prokletstvu došao kraj. I da ćemo se plasirati u osminu finala i u Vinkovce barem na jedan dan vratiti prvoligaški štimung. Ljudi u Vinkovcima željni su toga, ja prvi!