PROMOCIJA KNJIGE Put Malog heroja Tina

IZVOR: Grad Vinkovci

Večeras je u vinkovačkoj Knjižnici održano dugo očekivano predstavljanje knjige Put malog heroja Tina. Riječ je o biografskom djelu koje je napisala Vita Branković, majka trogodišnjeg Vinkovčanina koji boluje od Artrogriposis Multiplex Congenita (AMC-a).

Promocija knjige održana je povodom Međunarodnog dana rijetkih bolesti, a u istoj se donosi Tinova priča o borbi kako bi napravio prve korake. Riječ je o višegodišnjoj borbi s bolešću, ali i snagi i ljubavi ne samo najbližih članova obitelji već čitave zajednice kojoj Tin ponosno pripada, ali i kojem je upravo ova zajednica pokazala istu tu pripadnost sudjelujući u brojnim humanitarnim akcijama kako bi Tin načinio svoje prve samostalne korake.

Ovo je priča o tisućama prijeđenih kilometara, ali i o ustrajnosti koja je jača od svih velikih i malih prepreka koje se nađu na životnom putu, a u Tinovom slučaju, najveće prepreke našle su se – na početku tog puta.

Prema riječima mame Vite, ova knjiga treba poslužiti kao utjeha i nada svim roditeljima koji zajedno sa svojom djecom prolaze kroz sva iskušenja i izazove koje rijetke bolesti nameću tijekom svakog dana, cijelog dana u životu djeteta…