PROMOCIJA Povijest jedne laži u petak, 20. siječnja, u Vukovaru

U petak, 20. siječnja, u prostoru Ogranka Matice hrvatske u Vukovaru s početkom u 19 sati bit će održana promocija knjige Povijest jedne laži koju autorski potpisuje Jasna Buhač-Starc. Riječ je o njezinoj ispovijesti o „nepravdi koja joj se dogodila”, zbog koje je ostala bez posla i ugrožene egzistencije.

Buhač-Starc je kao djelatnica Službe kriminalističke policije surađivala s istražiteljem čiji je predmet bio vezan uz razotkrivanje okolnosti ratnog zločina na Ovčari. No, u jednom trenutku predmetni izvidi su naprasno prekinuti, istražitelj je suspendiran, a s njim i Buhač-Starc koja je o svojoj četverogodišnjoj kalvariji koja je uslijedila napisala ovaj autobiografski uradak.

Na vukovarskoj promociji knjige Povijest jedne laži osim autorice govorit će i urednik knjige Vladimir Bakarić te lektorica i recenzentica prof. Nina Martinović Salatović. U glazbenom dijelu programa nastupit će vinkovački tandem Pages, sačinjavaju ga Katarina Lučić (vokal) i Krešimir Janošić – Ramona (akustična gitara).