PROMOCIJA Štitarska Sloga prvi put u povijesti međužupanijski ligaš!

IZVOR: Facebook/NK Sloga Štitar

U finišu nedavno završene i neviđeno dramatične sezone Prve ŽNL vukovarsko-srijemske – uoči zadnjega kola, naime, tri momčadi bile su u igri za prvaka; Nosteria, Sloga Štitar, Mladost Vođinci – Nuštarci su „za prsa” bili bolji od konkurencije. No, unatoč osvojenom naslovu prvaka, neće statusno napredovati. Procijenili su u Nuštru, kada su podvukli crtu nakon temeljitog promišljanja, kako bi im nastup u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Osijek-Vinkovci bio možda preveliki zalogaj.

Otvorila se tako mogućnost da se u MŽNL Osijek-Vinkovci plasirali doprvak, štitarska Sloga. I u Štitaru su „stavili prst na čelo”, analizirali situaciju i proračun te u konačnici odlučili – idemo gore! Po prvi put u povijesti štitarskog nogometa tamošnji ponos, NK Sloga, (za)igrat će međužupanijski nogomet.

Upućujemo stoga čestitke Štitarcima na sjajnoj prošloj sezoni, plasmanu u viši rang, a ujedno želimo i mnogo sportske sreće u izazovima koji im predstoje tijekom sljedeće natjecateljske sezone. Uzimajući u obzir agilnost aktualne klupske uprave, koja je preuzela vođenje Sloge prije dvije godine, te neupitnu podršku Općine Štitar koja čvrsto stoji iza štitarske nogometne obitelji, nemamo pravo sumnjati u to da će – sve biti dobro…