Prosječna cijena kvadrata stana u Vinkovcima 956 eura, kuće još povoljnije

FOTO: Ilustracija

Premda smo jučer iznijeli podatke o velikom broju praznih kuća i stanova na području grada Vinkovaca, ogromna većina istih uopće se službeno ne nalazi na tržištu odnosno njihovi vlasnici ih ne namjeravaju prodati. Ova tvrdnja može se potkrijepiti pregledom po oglasnicima koji su nam svima dostupni. Ono što se nalazi na tržištu, odnosno u oglasnicima, ipak može poslužiti kao orijentir onima koji su spremni ući u ovakvu investiciju, a zanimaju ih okvirne cijene po kvadratu.

Pregledom aktualnih oglasa kojima se prodaju postojeće kuće i stanovi na području Vinkovaca utvrdili smo kakve su trenutne istaknute cijene na vinkovačkom tržištu stambenih nekretnina.

Po pitanju kuća, kad se izbace anomalije poput izrazito velikog broja izraženih kvadrate te one kuće koje su još nedovršene, na 26 oglasa ponuđenih kuća veličine do 160 kvadratnih metara prosječna prodajna cijena iznosi 639 eura. Prosječna kvadratura ponuđenih kuća iznosi 115 kvadrata.

Isto tako, na jednom popularnom oglasniku, prosječna prodajna cijena 12 stanova veličine do 100 kvadratnih metara u zadnjih mjesec dana iznosila je 956 eura po kvadratu, uz napomenu kako je prosječna veličina takvih ponuđenih stanova 57 kvadrata.