Protiv Osijeka II bod OK, protiv Junaka ispit karaktera!

Po bod svakome, pobjeda nikome! Realan je to i pravedan ishod malog slavonskog derbija između Osijeka II i Cibalije u kojem su mreže mirovale (0:0), smatra Cibalijin trener Petar Tomić.

– Tvrda utakmica, bez puno šansi. Očekivano, rekao bih. Mi smo bili malo bolji u prvom poluvremenu, istini za volju uz pomoć vjetra, a oni u nastavku, također uz naklonost istog suigrača – kaže Tomić.

Osječani su, preciznije Magdić, dvaput u nastavku drmali okvir Slukićeva gola. Sportska sreća sigurno je važan faktor, a Cibaliji u nedjelju u Gradskom vrtu nije okrenula leđa…

– Činjenica jest da su dvaput pogodili okvir, ali oba puta nakon prekida, a ne iz organizirane igre. Dosta dobro smo ih neutralizirali u polju, premda valja biti pošten i priznati da niti mi nismo uspjeli realizirate neke naše ideje u igri.

Konkretno?

– Sad je utakmica iza nas, pa možemo i o tome. Naime, imali smo plan izvući im obranu visoko, što bliže centru, pa ostaviti njihove stopere u situaciji ”tri na tri” s Jazvićem, Barabanom i Perić-Komšićem. Nismo došli do tih situacija, nažalost. Osječka obrana je, podsjećam, statistički najbolja u ligi.

A Osijek II statistički najbolja momčad do ovoga kola nakon kojeg je pao na 3. mjesto…

– U globalu, nema mjesta našem nezadovoljstvu. Uzeli smo bod dotad vodećoj momčadi i to je skroz OK.

E, sad još Junak, pa kud koji, mili moji…

– Utakmica protiv Sinjana mnogostruko je važna za nas. Pobjedom bismo ih zakucali na dno, mi bismo se primaknuli vrhu, imali bismo mirniji zimski raspust. Favoriti smo, ali…

Tomić puše i na hladno:

– Iskustvo nam govori da bolje igramo protiv momčadi iz gornjega doma. Evo, uzeli smo bod Osijeku II, pobijedili Opatiju (1:0) u gostima, deklasirali Hrvatski dragovoljac (6:0)… Dok su nam reakcije protiv momčadi iz donjeg dijela ljestvice ipak u dosadašnjem dijelu sezone nerijetko bile upitne.

Drugim riječima, utakmica protiv Junaka za Tomićeve dečke bit će ispit karaktera…

– Baš tako!