Prvi čovjek svjetskog karatea Antonio Espinos uručio WKF licencije Jakovu Šikiću i Stanku Kvesiću

Karate klub Vinkovci je razdoblje smanjenih sportskih aktivnosti u 2020. i 2021. godini iskoristio za dodatnu edukaciju stručnog kadra na Sportskom učilištu (Zagreb) – Ustanovi za obrazovanje odraslih u karateu. Na svečanoj promociji održanoj u porečkom hotelu Parentium trenerske licencije uručene su trenerima KK Vinkovci Jakovu Šikiću i Stanku Kvesiću.

– Ponosni smo na ovo ostvarenje, kao i na tri diplome magistra kineziologije (Pamela Kordanovski, Jakov Šikić i Josip Županić, op. a.) koje klub ima u svom kadru što nas svrstava među kolektive s najškolovanijim kadrovima u Hrvatskoj. K tome, naš najiskusniji trener Mladen Ivezić, nositelj crnog pojasa 5. dan, osim trenerske posjeduje još i ispitivačku te sudačku licenciju, a Marko Kovačević, izdanak klupske karate škole, inače nositelj crnog pojasa 1. dan, mlada je i nadolazeća trenerska nada – rekao nam je Jakov Šikić, ujedno i klupski predsjednik.

Jakovu Šikiću i Stanku Kvesiću trenerske licencije na porečkoj svečanosti uručio je predsjednik Svjetske karate federacije (WKF) Antonio Espinos, a svečanom činu nazočio je i Davor Cipek, predsjednik Hrvatskog karate saveza (HKS) i odnedavno glavni tajnik Europske karate federacije (EKF).