„Pun gas za Ukrajinu” – humanitarna vikend akcija Moto kluba Vinkovci

Vinkovački bajkeri, članovi Moto kluba Vinkovci, opet su pokazali veliko srce. Nepregledan niz njihovih akcija podvučenih humanitarnom notom ovoga vikenda doživljava novi nastavak. „Pun gas za Ukrajinu” radni je naziv akcije koju danas i sutra provode u središtu grada, mikrolokacija – Engleska govornica.

– Mi ne trebamo govoriti o našim akcijama, naše akcije govore o nama. Uvijek smo spremni pomoći kome god treba, a ukrajinskom narodu u ovim teškim trenucima pomoć je neophodna i zato smo se organizirali kako bismo pridonijeli u okviru naših mogućnosti. U kontaktu smo s ukrajinskim veleposlanstvom i udrugom Dobro dobrim koja na neki način koordinira akcijom i usmjerava sredstva koja danas i sutra prikupljamo – kaže Ilija Zirdum, predsjednik Moto kluba Vinkovci.

I sutra su vinkovački bajkeri na istom mjestu, u isto vrijeme, od 9 do 12 sati…

– Fokusirani smo na hranu za djecu, pelene, higijenske potrepštine, pokrivače i tople čarape. Nismo htjeli ići u širinu, nego ciljano. Pozivam ovim putem sve naše sugrađane da se pridruže i daju svoj doprinos u granicama svojih mogućnosti – dodaje Zirdum.

Akciju je podržao i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić:

 

– Naravno da podržavam. Imali smo, nažalost, vlastita ratna iskustva od prije 30 godina, znamo što je rat. Čestitam članovima Moto kluba Vinkovci na iskazanom senzibilitetu, uvijek su bili spremni pomoći, a to nesebično čine i ovaj put. I mi kao gradska uprava također stojimo na raspolaganju, učinit ćemo štogod budemo mogli.

Umjesto zaključka, još jedan poziv i osnovne koordinate za sve Vinkovčane dobre volje; nedjelja od 9 do 12, Engleska govornica, hrana za djecu, pelene, higijenske potrepštine, pokrivači i tople čarape.