Puno desetljeće palijativne skrbi u Domu zdravlja Vukovar

Obilježeno je puno desetljeće palijativne skrbi u Domu zdravlja Vukovar koji se, nimalo slučajno, “poklopio”  i sa Svjetskim danom hospicija i palijativne skrbi, prigodno obilježenim u Vukovaru i Iloku
 
Za eventualno neupućene, ovaj dan je posvećen podizanju svijesti o važnosti hospicijske skrbi i palijativne njege te pružanju podrške pacijentima koji se suočavaju s terminalnim bolestima. Cilj je naglasiti potrebu za dostojanstvenim završetkom života, pružiti podršku obiteljima i istaknuti doprinos stručnjaka u palijativnoj skrbi.
– Svjetski dan hospicija podsjeća nas na potrebu za humanom i cjelovitom skrbi za one koji se suočavaju s teškim bolestima te potiče na razumijevanje i empatiju prema tim pacijentima i njihovim obiteljima. Tu smo za sve njih – poručili su zdravstveni djelatnici i volonteri palijativne skrbi Doma zdravlja Vukovar koji su kroz javno zdravstvenu aktivnost pokušali približiti stanovnicima što je to palijativna skrb i njezinu važnost.
 
Članovi tima su: dr. Mario Begović, dr. Lazar Manojlović, psiholog Domagoj Matanović, stomatolog Tin Jovanovac, medicinske sestre sestra Karolina Omašić i Tatjana Lukić, volonteri udruge “Branitelj pomaže branitelju” i koordinator skrbi Ahnetka Stjepanović.