Pušić: Mogli bismo se potući za 1. ligu! Jozinović: Inter je naša utakmica jeseni!

Odličan posao odradili su Nebeskoplavi prošle subote protiv Osijeka II. Pobjedom su pobjegli iz zone turbulentnoga leta prema sredini drugoligaške ljestvice. Jednako odličan posao odradit će ove subote ako im i nakon Intera na konto sjedne trobod kojim bi se učvrstili u sredini karavane s nevelikim zaostatkom za čelom karavane.

– Ova ekipa ima mnogo veću kvalitetu nego što to pokazuje trenutni položaj na ljestvici – smatra Domagoj Pušić, iskusni veznjak prvoligaškog (Osijek, Rijeka, Zadar), pa i internacionalnog (Lugano, Suduva, Zrinjski) iskustva.

Može li malo konkretnije…?

– Uz ovakav rad mislim da bismo se mogli i potući za 1. ligu.

S kim?

– E, to mi je sad teško kazati, jer ima dosta pretendenata. Bilo je ekipa koje su u početku najavljivale visoke ciljeve, ali trenutno nisu visoko. Slična je situacija i s nama. Ali, idemo pričekati polusezonu, pa ćemo onda vidjeti kako stoje stvari uoči „drugog poluvremena”.

Da nije domaćih propusta iz prologa sezone…

– Ne bih se sad vraćao na tu Opatiju (2:2), Varaždin (2:2) ili Sesvete (0:1), jer ne možemo vratiti vrijeme, pa je bespredmetno o tome govoriti. Uvijek nam je jedino bitna prva sljedeća utakmica.

A to je Inter, subota, 15 sati, stadion pokraj Bosuta…

– Druga HNL je specifična po tome što svatko svakoga može dobiti. Jednostavno, svaku utakmicu moraš biti maksimalno angažiran, u protivnom… Ne piše ti se dobro. Inter je puno bolji u stvarnosti od onoga što nudi pogled na ljestvicu. Nećemo ih podcijeniti, to je sigurno. I sigurno je to da idemo po pobjedu – zaključuje Cibalijin veznjak.

Pušića, kojeg zovu još i Puška, u najavi subotnjeg ogleda protiv Zaprešićana nadopunio je trener Darko Jozinović:

– Utakmica protiv Intera je naša utakmica jesenske polusezone. S priželjkivanom pobjedom možemo napraviti golem iskorak na ljestvici i biti mnogo bliže onoj poziciji koja nam zapravo i pripada. Svjesni smo da neće biti lagana zadaća, bez obzira na Interov plasman (15. mjesto, op.a.). Poštujem svakoga, ne podcjenjujem nikoga, ali u ovoj utakmici sve će biti na nama. Budemo li na maksimumu, pobijedit ćemo. Taman da i Inter bude na maksimumu. Jer, naš maksimum veći je od njihovog – jednostavno je poentirao šef Cibalijinog stručnog stožera.