Pušić: U Bijelo Brdo nisam otišao zbog novca! Cibalia mi je bila prvi izbor, ali…

Neposredno nakon što su prošloga lipnja krahirali pregovori s Cibalijom Domagoja Pušića zamolili smo za komentar takvoga epiloga. Pušić je tada uljudno uzvratio zamolbom za time out, uz obećanje „javit ću se kad riješim status”. Danas se, evo, dogodilo i to:

– Potpisao sam za BSK iz Bijelog Brda. S njima sam trenirao od prvoga dana priprema, uz džentlmenski dogovor da me za potpis pričekaju do 1. kolovoza, jer da ću u međuvremenu pokušati ostvariti inozemni transfer. Kako se to nije dogodilo, potpisao sam za BSK – kaže Pušić.

Iskusni veznjak prošle sezone bio je ako ne najbolji, a onda svakako najkonstantniji igrač. I drugi strijelac momčadi sa sedam pogodaka (najbolji je bio Dogan s osam). Svih sedam Puška je snajperski precizno naciljao iz penala. Ali, treba i to umijeti.

– Imam potrebu dodati da mi je Cibalia ovoga ljeta bila prvi izbor. Našao sam se sa sad već bivšim sportskim direktorom Zoranom Tomićem 20. lipnja, dogovorili smo tada sve detalje oko novog ugovora, pružili si ruke… Sljedeći dan trebao sam doći u Vinkovce potpisati ugovor, no gospodin Tomić ujutro me nazvao i rekao da ipak ne može ispoštovati ono što smo prethodni dan dogovorili. Ponudio mi je lošije uvjete uz „uzmi ili ostavi”. Bez ikakvog prostora da se nađemo negdje između. I tu je sve puklo… – dodaje Pušić smatrajući kako je Tomić radio u najboljoj namjeri i interesu za Cibaliju, međutim…

– Zasmetalo me malo što je gospodin Tomić za vaš portal izjavio da se među nama pojavio preveliki jaz. Ne bih volio da ispadne kako sam u Bijelo Brdo otišao zbog novca, jer to naprosto nije istina. Tomić je, smatram, dobro posložio kadrovsku priču i bilo mi je žao što neću biti njezin dio. Bio sam čak spreman revidirati uvjete, ali nisam dobio priliku, stvar je jednostrano presječena. Život ide dalje, svatko će na svoju stranu – dodaje Pušić pa uključuje vremeplov i vraća se godinu dana unatrag kada je i aterirao u nebeskoplavu svlačionicu.

– Prošloga ljeta kontaktirao me Marijan Antolović s kojim sam svojedobno igrao u Osijeku, ostali smo u kontaktu. Pitao me jesam li zainteresiran doći u Vinkovce trenirati, pa ako ne nađem nešto za van odigrati sezonu u Cibaliji. U međuvremenu su se u Vinkovcima pojavili nekakvi Švicarci i neki likovi poput Tade Antukića koji su pokrenuli postupak preuzimanja kluba. Potpisao sam ugovor s njihovom agencijom, kao i nas još nekoliko; Jazvić, Jelić, čini mi se i Perić-Komšić… Dali su nam dobre uvjete i govorili o napadu na 1. ligu. Ali, nakon mjesec i pol dana su se povukli iz kluba i jednostavno nestali. Prijelazni rok je prošao, a nama su na neki način bile vezane ruke. Ostao sam pod dosta skromnijim uvjetima od dogovorenih. Unatoč tome, u Cibaliji sam se osjećao sjajno, bio sam i dokapetan momčadi, igrao sam s guštom. Ponavljam, imao sam želju i dalje ostati u vinkovačkoj priči, ali… Eto, ništa od toga. Osjetio sam potrebu vinkovačku javnosti upoznati s ovim detaljima i mirne savjesti nastaviti dalje. Hvala vam na prostoru – zaključuje Pušić.