Rade Šerbedžija najnoviju pjesmu „Grad“ posvetio svojim Vinkovcima!

IZVOR: Croatia Records

Krajem prošle godine Rade Šerbedžija objavio je novi studijski album „Ne okreći se, sine“, a posebnu pozornost vinkovačkog puka privukla je pjesma s albuma „Grad“ koju je očito posvetio svojim Vinkovcima, gradu u kojem je odrastao.

Iako se u pjesmi izričito ne spominju Vinkovci, što je nekako i logično jer je istu napisao Drago Mlinarec još 1967. godine i objavio je na prvom EP Grupe 220, spot je sniman na ulicama Vinkovaca krajem prošle godine iz čega se da iščitati Šerbedžijina posveta te pjesme gradu svog djetinjstva i mladosti.

Ipak, premda se kroz cijelu pjesmu, odnosno kadrove spota, provlači Šerbedžijina silueta, on se u spotu ne pojavljuje na ulicama grada za kojim očito silno čezne.

Glazbu i tekst pjesme potpisuje Dragutin Mlinarec, a aranžman Elvis Stanić, dok iza video produkcije stoji CroRec Digital. Sam album dobro je prihvaćen u javnosti što potvrđuju i glazbene top ljestvice na čijim se vrhovima nalazi od početka ove godine.

Inače, ovo nije prva pjesma kroz koju Šerbedžija naslućuje kako pjeva o svojim Vinkovcima. Još su tu bile i pjesme „Već sam ti pričao to“, „Na nešto me sjeća taj grad“ te mnoge druge iz kojih svi iz prve možemo zamisliti Vinkovce koji se ni u tim pjesmama ne spominju. No spominju se u pjesmi „Do posljednjeg daha“ u kojoj pjeva o prijateljstvu s Kasimom koji je „poginuo negdje u blizini Mirkovaca“…

Na kojoj je strani bio, pitam ja?

Ma nije…kažu…taj puške nosio…

Pjesmu Grad možete poslušati OVDJE.

IZVOR: Croatia Records