RADIONICA Klub mladih Crvenog križa upoznat s komunikacijom s ranjivim skupinama

IZVOR: Gradssko društvo Crvenog križa Vinkovci

Volonterima Kluba mladih Crvenog križa Vinkovci, dugogodišnja volonterka i studentica socijalnog rada Gabrijela Bilić održala je danas zanimljivu i korisnu radionicu na temu komunikacije s ranjivim skupinama. Kroz prezentaciju i korisne vježbe mladi humanitarci naučili su specifičnosti komunikacije s posebnim, ranjivim skupinama, a što se može primijeniti na sva područja života. 

U drugom dijelu programa referentica socijalnih djelatnosti, za rad s mladima i volonterima GDCK Vinkovci Tena Galić predstavila je rezultate dramske sekcije Kluba Mladih Crvenog križa Vinkovci koji su tijekom prosinca izveli svoju vlastitu predstavu “Božić dolazi” na čak 32 mjesta i to u ustanovama socijalne skrbi, vrtićima i osnovnim školama.

Članovi dramske sekcije Mladih Crvenog križa Vinkovci već 19 godina u nizu pripremaju i izvode svake godine novu božićnu predstavu, koja je tematski uvijek vezana uz Božić, obitelj i humanost i na taj način razvesele djecu, ali i u njima razvijaju osjećaj empatije prema drugima. U znak zahvalnosti mladim glumcima za veliki uloženi trud i slobodno vrijeme posvećeno drugima uručene su zahvalnice i simbolične darove Crvenog križa.