Radni sastanak nadbiskupa Hranića i Razvojne agencije VSŽ na temu vjerskog turizma

Vjerski turizam na području Vukovarsko-srijemske županije, to je bila tema radnog sastanka održanog u prostorijama Đakovačko-osječke nadbiskupije. Na sastanku su ispred Đakovačko-osječke nadbiskupije sudjelovali nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić te Ivan Birkić, voditelj ureda za projekte Đakovačko-osječke nadbiskupije, dok su izaslanstvo Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije sačinjavali ravnatelj Ilija Cota, njegova zamjenica Marija Dević, voditeljice Vedrana Džoić i Zrinka Lončar te asistentica Dragana Ilišin.

Radni sastanak održan je s ciljem jačanja vjerskog turizma na području Vukovarsko-srijemske županije. Ravnatelj RA VSŽ Ilija Cota uputio je zahvalu nadbiskupu u ime cijele agencije te je ukratko predstavio njezin rad.

– Na radnom sastanku raspravljali smo o temi vjerskog turizma na području Vukovarsko-srijemske županije, a naglasak je stavljen na obnovu Marijanskih svetišta koja su prilika za razvoj kontinentalnog turizma. Naglasak je na trima svetištima na području Vukovarsko-srijemske županije; Svetište Gospe Ilačke – Gospina vodica, Svetište Majke dobre nade – Šumanovci,  koje je ujedno i najstarije svetište na području Vukovarsko-srijemske županije, te Svetište Lučica-Lipovac – rekao je Cota uz napomenu da je, kako sljedeći korak u suradnji, dogovoren i novi radni sastanak i to na temu pripreme projekata vezanih uz sakralnu infrastrukturu na području Vukovarsko-srijemske županije.