Radni sastanak oko osnivanja Javne ustanove osoba s invaliditetom Vukovarsko-srijemske županije

Župan Božo Galić upriličio je prijam za ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića, a održao je i radni sastanak na temu osnivanja Javne ustanove osoba s invaliditetom Vukovarsko-srijemske županije.

Pročelnik Upravnog odjela za pravne i opće poslove Marko Dikonić na temelju zakonskih propisa iznio je proces aktivnosti osnivanja Javne ustanove osoba s invaliditetom Vukovarsko-srijemske županije, što Vukovarsko-srijemska županija na čelu sa županom Božom Galićem, naglašeno je, podržava u cijelosti. U okviru djelatnosti koje će Javna ustanova osoba s invaliditetom Vukovarsko-srijemske županije promicati obuhvaćene su humanitarne aktivnosti, djelatnosti socijalnog poduzetništva i promicanje ostvarivanja prava osoba s invaliditetom.

S predstojećom realizacijom ovog projekta korisnici Javne ustanove osoba s invaliditetom Vukovarsko-srijemske županije, imat će mogućnost aktivno sudjelovati i izravno pridonijeti podizanju kvalitete života osoba s invaliditetom svih životnih dobi. Ministar Aladrović podržava osnivanje Javne ustanove osoba s invaliditetom Vukovarsko-srijemske županije te se zalaže za funkcioniranje nove ustanove i daljnjeg pružanja pomoći korisnicima usluga.

Sastanku su nazočili i ministar obrane Mario Banožić, gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić kao i predstavnici Udruge osoba s invaliditetom Bubamara iz Vinkovaca, sa zajedničkim ciljem poduzimanja mjera i intenzivnijeg uključivanja osoba s invaliditetom u društvo.