Radotić: Izgledamo stvarno dobro, ali možemo još bolje! Jarun? Digli su se, nastojat ćemo ih prizemljiti…

Sutra ćemo zakoračiti u kalendarsku jesen, stoga se podrazumijeva kako se članovi Prve nogometne lige, de facto drugoligaši, natječu punim tempom. Iza nas je šest kola nakon kojih je na čelu kolone Rudeš čija je vjerna sjenka Cibalia s bodom manje koliko u odnosu na lidera iz metropole ima i Croatia Zmijavci. Jarun, pak, za Rudešom kaska dva boda, Vukovar 1991 tri, Solin četiri, itd. Cibaliji trener Tomislav Radotić:

– Pogled na tablicu je onakav kakav smo priželjkivali. Gore smo, pri vrhu, u potpunom priključku. Je, gužva je, ali ni to nije neočekivano. Liga je strašno izjednačena, poredak će se mijenjati iz kola u kolo.

U takvom egal nadmetanju osobito su važni bodovi osvojeni na strani. Cibalia je prošloga vikenda uzela sve na gostovanju kod Dubrave TK (2:0).

– Puno dobrih stvari sam vidio, krajnji rezultat je jedna od njih. No, bilo je i dijelova u kojima smo bili u „leru”. Uglavnom, iako smo izgledali jako dobro, možemo još bolje, imamo još resursa u pričuvi. Da, pobjede na gostovanjima su izuzetno važne, jer je nakon njih, pod navodnicima, „lakše” igrati kod kuće. Imperativ nije toliko naglašen, ali naravno da uvijek postoji. Navijači su nas zaista silno obvezali dosadašnjom podrškom.

Najvažnije je, podvlači Radotić, ne gubiti utakmice:

– Tako je, ne dati protivniku tri boda. Istovremeno se puniš samopouzdanjem, a na kraju krajeva ni bod ponekad nije loš.

Naravno da će Nebeskoplavi sljedeće subote protiv Jaruna u Vinkovcima jurišati na sva tri!

– Naravno da dočekujemo solidnu, nezgodnu momčad, koja je u sezonu krenula s dva poraza, pa iz sljedeće četiri utakmice uzela deset bodova. Znači da je kvalitetna. Pripremit ćemo se za svaku Jarunovu varijantu, svjesni da će biti vrlo teško jer u Prvoj nogometnoj ligi nema loših.

Kakve su Radotićeve spoznaje o Jarunu?

– Zamijetio sam da su Zagrepčani jaki i kompaktni, energični i kad izgube loptu. Agresivni u svakoj liniji, izvrsno organizirani u vezi. Imaju suradnju s Lokomotivom i neke njezine igrače, trenera koji razumije nogomet, nekoć nogometaša reprezentativnog kalibra, a danas stručnjaka za kojeg nema mnogo tajni. Uopće ne iznenađuje što su nanizali Dubravu (1:0), Solin (2:1) i BSK (3:2). Digli su se, nastojat ćemo ih prizemljiti – zaključuje Radotić koji i dalje na raspolaganju nema Išasegija i Bakulu, ali dobra je vijest da je oporavljeni Dogan dobro odradio polusatnu dionicu protiv Dubrave.