Radotić: Protiv Vukovara 1991 sam loše pripremio momčad, sva odgovornost za poraz je moja!

Prije no što smo s Tomislavom Radotićem zapodjenuli razgovor o subotnjoj utakmici 5. kola Prve nogometne lige protiv Orijenta 1919, Cibalijin strateg ne napomenuo:

– Preuzimam odgovornost za poraz protiv Vukovara 1991. Loše sam pripremio utakmicu, ne postoji drugi krivac osim mene!

Cibalia je doista u Borovu naselju izgledala lošije nego u prethodna tri ogleda (Kustošija 2:2, Hrvatski dragovoljac 0:0, Rudeš 1:0).

– Nismo izgledali dobro ni u jednom segmentu. Ni u jednom. S tim da je podbacila cijela momčad. Svi do jednoga. A kad je tako, onda je do trenera. Da su ispod razine odigrala dvojica-trojica, onda bismo mogli pričati drugačiju priču. Ovako… Ja sam kriv i ponavljam; preuzimam odgovornost na sebe.

Nije tragedija, ali…

– Ovaj poraz svakako je korak unatrag. Međutim, želim vjerovati da smo ga načinili samo kako bismo uhvatili bolji zalet za dalje. Nije ništa alarmantno, ništa tragično. Da je bilo dobro nije, s tim smo se suočili i idemo dalje.

Radotić je podvukao i ovo:

– Žao mi je zbog navijača. Ponovno su bili izvanredni, opet su ostali uz nas i nakon kraja utakmice iako rezultat nije bio na našoj strani. Smatram da su dečki na terenu trebali i morali bolje upiti tu silnu energiju koja je stizala s tribina. Ne postoji mnogo klubova s takvom navijačkom podrškom, zaista bismo to morali iskoristiti. Ta energija mora ih nositi uza sve ove stvari i elemente na kojima radimo i onda će to biti dobra priča.

Na red je stigao i Orijent 1919 (subota, početak u 16.30 sati), uz Vukovar 1991 jedina neporažena momčad Prve NL nakon uvodnih 360 minuta.

– Nanizali su četiri remija, svima su dosad bili neugodni. Očito su čvrsti, kompaktni, teško lomljivi. No, uvjeren sam, ne i neslomljivi. Odradili smo dobru analizu utakmice protiv Vukovaraca, iza nas je i dobar dio priprema za Riječane. Siguran sam da dečki u svlačionici dijele moje nestrpljenje i jedva čekaju sljedeću utakmicu protiv Orijenta 1919 kako bismo svi skupa pokazali da je prošla subota doista bila samo jedan loš dan svih nas, na čelu sa mnom – zaključio je Radotić.