Raić odgovara Kajkiću: Bolje biti žetončić nego alpinist u rektumu euroskeptika Sinčića koji voli eure!

Na jučerašnjoj sjednici vinkovačkog Gradskoga vijeća vijećnik Goran Kajkić (Ključ Hrvatske) pozdravio je sve nazočne i – citiramo – „kolegu žetončića”! Prethodno, predsjednik GV-a Mladen Karlić izvijestio je nazočne o tome da je vijećnik dr. Davor Raić „od sad pa nadalje nezavisni vijećnik”, nakon što je prije izvjesnog vremena napustio tabor Domovinskog pokreta.

– Naravno da sam se prepoznao u žetončiću, jer sam u tom trenutku u vijećnici bio jedini nezavisni vijećnik. Kolega Damir Jakšić, naime, nije bio nazočan. A svi ostali prisutni bili su ili redova pozicije, ili iz opozicije. Znači, Kajkić je sigurno implicitno mislio na mene – rekao je dr. Raić koji je potom u novinarski notes izdiktirao i ovo:

– Moram se unaprijed ispričati cijenjenom čitateljstvu portala Vinkulja.hr zbog niske razine mog odgovora gospodinu Kajkiću na koji sam jednostavno prisiljen.

A odgovor glasi:

– Mnogo bolje je biti žetončić u kakvom džuboksu nego evidentni alpinist u rektumu gospodina Sinčića. Gospodinu Kajkiću sam to rekao i u lice. Inače, treba li podsjećati kako je Sinčić notorni euroskeptik koji se glavom, rukama i nogama zajedno sa svojom suprugom gđom Palfi, koja je, pak, lažno izjavila kako je završila građevinski fakultet, borio protiv ulaska Hrvatske u Europsku uniju, a sada se ne da istjerati iz Bruxellesa, zajedno s gospodinom Kajkićem koji mu je asistent. Jasno je i zašto; zajednička mjesečna neto primanja obojice premašuju 10.000 eura. Vole eure, omilila im se očito ta Europska unija u kojoj oni vide svoje mjesto, ali u kojoj ne vide i naše građane i našu državu. Sve u svemu, evidentno je da se gospodin Kajkić toliko zaludio politikom, i to malo prerano, da mu je svaki pošteni posao postao težak.

Činjenice govore kako je dr. Davor Raić na jučerašnjoj sjednici GV-a podržao prijedloge vladajućih…

– Biti nezavisan ne znači ujedno biti žetončić. Razmišljam svojom glavom i podržavam sve odluke za koje smatram da su u interesu Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije. Za razliku od gospodina Kajkića koji nikada ništa ni od koga nije podržao, nego je a priori protiv svih i svakoga. I svega što ne dolazi iz njegova političkog laboratorija. A od njega nikad ništa pametno. Moram reći i to da izuzetno cijenim kolegu vijećnika i velikog gospodina Dragu Majstorovića iz SDP-a koji je vrlo učtiv u komunikaciji i koji je otvoreno rekao, a tako i ja smatram, da nije ovdje zbog toga da bi bio protiv apsolutno svega što predlažu vladajući.

Dr. Raić još malo o Goranu Kajkiću:

– Od Kajkića smo se naslušali mnogo gluposti i nepoznavanja materije. Izrekao je čak i neke izjave koje vrijeđaju zdrav razum. Razvidno je kako u njegovu odgoju i svjetonazoru nema demokršćanskih elemenata pa nam se čak usuđuje reći kako mi ne bismo smjeli podržavati težnju Ukrajinaca za slobodom i neovisnošću, jer, eto – poskupjet će energenti!? To je sramotna izjava. Vjerujem kako je ogromna većina naših građana ponosna na to što smo pružili ruku pomoći ukrajinskom narodu koji s hrvatskim narodom ima najsličniju genetsku kartu od svih slavenskih naroda. Toliko o gospodinu Kajkiću.