Raspored svetih misa za Antunovo u ‘Maloj crkvi’

IZVOR: Samostan svetog Antuna Vinkovci

Danas je posljednji u nizu 13 utoraka u čast svetom Antunu kojim završava ovogodišnji program priprave za blagdan ovog omiljenog sveca u crkvi i Samostanu svetog Antuna Padovanskog u Vinkovcima.

Svaki utorak, od prvog koji je bio 19. ožujka na blagdan svetog Josipa, pa sve do danas, mnogobrojni vjernici su sudjelovali u misnim slavljima i okrijepili se posebnim i nadahnutim propovijedima brojnih svećenika koji su sudjelovali u ovogodišnjem programu. Svaki propovjednik je na svoj poseban način donio djelić života i misli svetog Antuna i prenio ih u srca okupljenih.

Jučer je počela trodnevna duhovna obnova pred sam blagdan Antunova koju vodi vlč. Dragutin Goričanec, svećenik zagrebačke nadbiskupije, župnik Župe Uzvišenja Svetog Križa u Završju, pokraj Karlovca, te predsjednik humanitarne udruge “Job”. Prvog dana obnove mogli smo čuti zanimljiva životna svjedočanstva susreta s  živim Bogom koji mijenja srca i živote ljudi i čini čuda tamo gdje ih možda nitko ne očekuje. Duhovna obnova nastavlja se danas misnim slavljem u 19h i pobožnošću u čast svetog Antuna.

Antunovo ćemo svečano proslaviti u četvrtak 13. lipnja, a raspored misnih slavlja možete pogledati na službenom programu.