Rasprodaja ugleda u zapadnom predgrađu; Dilj – Cibalia 2:1!

FOTO: db

Utakmica protiv četvrtoligaša Dilja trebala je nogometašima Cibalije poslužiti za rastrčavanje i raspucavanje uoči subote i ovosezonskog drugoligaškog starta protiv Opatije, a završilo je rasprodajom ugleda! Crjepari – u čijim redovima nije bilo nekih važnih aktera koji su istodobno odrađivali drugu smjenu na Diljevoj proizvodnoj traci – su bez kompleksa manje vrijednosti, onako kako to već oni znaju i umiju, čvrsto i hrabro stali nasuprot favoriziranom gostu čiju su indolentnost (a možda i manjak kvalitete?) znali kazniti. 

U prvom poluvremenu ogleda u zapadnom vinkovačkom predgrađu Cibalijin stručni stožer na teren je poslao protagoniste iz, uvjetno rečeno, drugoga plana, uključujući i stanovitog talijanskog veznjaka Pescialla, ni po čemu primjetnog. U toj skupini našli su se i Miljanić te Karabatić koji zbog žutih kartona nemaju pravo nastupa u 1. kolu protiv Opatije, te oporavljenik Diyoke, pa se lako može zaključiti da je Cibalijina postava iz drugog poluvremena ogleda protiv Dilja zapravo početni sastav za subotnju prvenstvenu premijeru.

Dilj je u prvoj dionici postigao dva izvrsna pogotka; najprije Terzić u 28. minuti s 15-ak metara iskosa s desne strane naciljao kontra rašlje, a deset minuta kasnije Banovac je gledateljima (među njima i nekima s talijanskog govornog područja) servirao ukusan kolačić. Lukavim lobom s gotovo 30 metara matirao je Kovačevića za 0:2.

U nastavku utakmice Cibalia je dominirala u posjedu lopte, ali uz tek povremene konkretne ofenzivne bljeskove koje su Kelava i društvo uglavnom s lakoćom skinuli s dnevnog reda. Osim onog u 89. minuti kada je Filipović nekako probio Diljevu obranu i zabio – utješni pogodak. Odmah potom malo je i zaiskrilo, „pohvatale” su se dvije desetke, Stanić i Bubnjar, a njihov loš primjer slijedili su i još neki prenervozni pojedinci.

Zaključno; Cibalia će u subotu protiv Opatije morati mnogo, mnogo bolje želi li ispuniti navijačka očekivanja i upisati startnu tricu.

 


DILJ 2

CIBALIA 1

VINKOVCI – Stadion NK Dilj. Gledatelja 200. Sudac: Marko Jukić (Vinkovci). Pomoćnici: Zrinko Bičanić (Andrijaševci) i Marijan Mesić (Vinkovci).

STRIJELCI: 1:0 – Terzić (28), 2:0 – Banovac (38), 2:1 – Filipović (89).

DILJ: Kelava, Krajčir, Raguž, Ilić, Kuzmić, Čulo, Stanić, Banovac, Terzić, Kalaica, Martinković (još su igrali: Pandžo, Dragun i Barić).

Trener: Dejan Pavličić.

CIBALIA: Kovačević, Nikolić, Župarić, Karabatić, Kamenicki, Diyoke, Pesciallo, Miljanić, Bajić, Knežević, Križanović (II. poluvrijeme: Runje, Išasegi, Oršolić, Laštro, Stanić, Pavlak, Pušić, Filipović, Bubnjar, Jazvić, Perić-Komšić).

Trener: Petar Tomić.